Ce a făcut Marian Lupu la Briceni

small_agricultura_(1)

Președintele PD Marian Lupu a discutat cu locuitorii din raionul Briceni despre sprijinul acordat de către PDM pentru agricultori.

“Agricultorii noștri merită mai mult. Ei merită să primească șansa de a produce și de a exporta mai mult. Cota redusă de 8% pentru TVA în agricultură și în domeniul procesării primare a produselor agricole îi va ajuta să devină competitivi pe piețele externe”, i-a răspuns Marian Lupu unui fermier din satul Șireuți, care s-a arătat îngrijorat de posibilitatea revenirii la cota comună a acestui impozit.

“Noi, agricultorii, suntem vulnerabili și avem nevoie de mai multă susținere din partea statului”, i-a spus fermierul lui Marian Lupu. În replică, președintele PDM a precizat că formațiunea democrată crede în efectele pozitive pentru agricultură ale reducerii TVA și va lupta pentru aceasta. ”Mesajul nostru este – investiți în agricultură pentru că veți avea condiții mai favorabile”, a adăugat președintele PDM.

Și democratul Vasile Botnari, ministrul degrevat al Transporturilor, a vorbit la Orhei de spre necesitatea promovării unui program de sprijin guvernamental masiv pentru promovarea produselor moldovenești în Uniunea Europeană, dar și în Est.

“Deși e foarte important, nu e de de-ajuns să facem drumuri bune pentru transportul producției sau să modernizăm calea ferată sau porturile pentru transportul pe apă. Mai trebuie să ne și facem cunoscuți în Europa. Pentru aceasta PDM propune un plan finanțat de stat pentru ca în 3 ani de zile produsele moldovenești să devină cunoscute și apreciate pe piața europeană”, a explicat Vasile Botnari, răspunzând la întrebarea unui localnic.

Democrații au prezentat la începutul acestei săptămâni măsurile pentru sprijinirea agricultorilor, ca parte din planul economic pentru creșterea Moldovei.

You may also like

Comments are closed.

By