Cancelara de Stat comentează legitimațiile lui Usatîi

Bodiubriefing1204

Cancelaria de Stat, subordonată PLDM, a emis un comunicat de presă în care comentează declarațiile făcute astăzi de către Renato Usatîi și materialele apărute ulterior în presă. Publicăm integral, fără a interveni în text, comunicatul Cancelariei de Stat. Amintim încă că cu puțin timp în urmă, Renato Usatîi a anunțat că PLDM pregătește un răspuns acuzațiilor aduse și exercită presiuni asupra instituților statului pentru ca acestea să dezmintă informația.

COMENTARIU AL CANCELARIEI DE STAT CU PRIVIRE LA UNELE INFORMAŢII VEHICULATE ÎN PRESĂ

Cancelaria de Stat precizează că angajarea în serviciul public se face prin ordinul/dispoziția conducătorului autorității angajatoare și acest document prin definiție nu poate fi unul secret (cu excepția instituțiilor specializate, de exemplu SIS, MAI etc.).

Mai mult, consilierii principali de Stat ai Prim-ministrului se numesc prin Dispoziţia Guvernului Republicii Moldova, care în mod obligatoriu se publică în Monitorul Oficial.

În acelaşi timp, nu există nicio dispoziție a Prim-ministrului de numire a lui Renato Usatîi în vreo funcție în cadrul Guvernului – nici secretă, nici publică.

Reieșind din aceasta, persoana în cauză nu avea cum să fie remunerată nefiind angajată în funcție, fapt care poate fi verificat din datele contabile de către orice instituţie abilitată sau persoană interesată.

BIROUL COMUNICARE ȘI RELAȚII CU PRESA. GUVERNUL REPUBLICII MOLDOVA

You may also like

Comments are closed.

By