Filat îi dă lovitura finală lui Leancă! Vrea să-l urce pe scenă lângă Băsescu, cel care l-a făcut KGB-ist

leanca basescu

Despre faptul că unionismul este un căluț pe care partidele de dreapta îl încalecă pe rând, atunci când scorul lor electoral este unul slab, am mai scris. Doar că atunci mă refeream la PL. De data asta însă, PLDM-ul este cel ce se apucă cu disperare de coada bătrânei mârțoage.

Există mai multe motive pentru care liderul PLDM, Vlad Filat face acest lucru.

În momentul în care acesta nu mai are cum scăpa de scandalurile legate de furturile de la BEM și AEROPORT, de scandalurile numerelor diplomatice, de dosarele de corupție de la CNA, de vămile deschise vraiște pentru contrabandă, acest mic napoleonaș de Lăpușna trebuie să distragă atenția cu ceva, de aceea devine brusc cel mai unionist om din Republica Moldova.

Vrea unirea și gata. Ca să distragă atenția opiniei publice de la crimele lui.

Peste noapte Filat vrea unirea cu țara care l-a iertat făcându-l ascultător prin clasarea dosarului contrabandei cu țigări. Unirea cu țara datorită căreia a făcut primele milioane trecând prin vămi televizoare, ouă și carton, pe când era student.

Să-l credem sau nu? Am o singură explicație – e clar că un contrabandist nu poate să-și dorească ca o vamă să dispară. Iar ceea ce îi șoptește el lui Băsescu în ultima vreme la ureche sunt cel mai probabil minciuni. Din acelea credibile, de care numai al vostru le poate spune. Deși, pe de altă parte, numai bunul Dumnezeu știe ce vrea cu adevărat Filat. Dar și EL cred că se îndoiește.

Cel de-al doilea motiv constă în faptul că în stagnarea în care se află de ceva timp, PLDM-ul avea nevoie de o revelație, de ceva nou. Această revelație este UNIREA. Unirea lui Mihai Ghimpu. Unirea Vitaliei Pavlicenco. Unirea oricui, numai nu a lui, a celui care nu a luat-o în calcul niciodată până acum, dar care a înțeles că folosindu-se de ea ar putea să mai ungă ochii unei părți din electoratul care nu-i aparține. Unirea salvatoare a PLDM-ului.

În fine, Duminică la lansarea PLDM în Campanie, FILAT îl așteaptă pe Băsescu, cel care a declarat ca proiectul său este unirea Republicii Modlova cu Romania. Credeți că președintele României ar fi acceptat să stea de vorbă cu coruptul FILAT dacă în joc nu erau ideile unioniste? Credeți că Băsescu l-ar fi susținut dacă în joc nu era pierderea independenței Republicii Moldova după alegeri, pe care i-a promis-o Filat ? Credeți că Băsescu mai putea fi cumpărat cu altceva ?

Băsescu nu era să se lege cu Filat sub nici o formă, dacă Filat nu i s-ar fi jurat că îi va ceda teritoriul dintre Prut și Nistru cu oameni cu tot. Aici nu pot exista dubii. Nu are ce căuta un om cu verticalitatea și ambițiile lui Băsescu lângă unul care i-ar putea știrbi din imagine, numai dacă de acel om nu ar depinde proiectul vieții sale, proiect cu care vrea să rămână în istorie. Pe cât de realizabile sunt aceste promisiuni a lui Filat – este o altă întrebare…

Să revenim însă la lansarea PLDM-ului de duminică. Acolo vom avea un Băsescu care va veni să-și vadă moșia promisă de Filat, dar și alte două personaje interesante: un Saakașvili, urmărit penal în mai multe dosare de corupție în Georgia, și un intelectual boxer Kliciko.

Toți trei sunt invitații de “calitate” a lui Filat. Unul vrea să-i ia țara, altul e fugar cu dosare penale în propria țară, iar al treile e boxer. O gașcă pe cinste ce vrea viitorul prosper al Republicii Suverane Moldova. Toți trei au venit să-l susțină pe un corupt cu transplant de păr hulit în propria țară pentru fărădelegile comise și asupra căruia planează pericolul pușcăriei.

Zău că Unirea cu România e cu adevărat unica salvare a lui Filat de justiția din Republica Moldova. Dar asta e doar o parte a poveștii.

Cel mai vesel este altceva – în afară de faptul că e susținut de niște persoane nu tocmai potrivite, Filat lovește și în colegul său LEANCĂ, pe care l-a drogat probabil atunci când a reușit să-l amăgească să nu plece din partid. Iată că efectul drogului va dispărea în momentul în care Leancă va fi obligat să urce pe aceeași scenă cu Băsescu, cel care cu puțin timp înainte l-a declarat agent al KGB-ului Rusesc, pentru că îl susține pe Ponta.

După ce l-a obligat să-și amâne vizita la Londra, din care cauză a ratat semnarea unor acorduri importante pentru Republica Moldova, Filat îl umilește acum din nou pe Leancă și îl impune să arate lumii întregi că îl susține defapt pe Băsescu, cel care a șters pe jos cu el.

Acesta e al vostru FILAT-UNIONISTUL, acesta e al vostru PLDM, aceasta e tragedia lui Leancă … devenit și el al vostru.

sursa: VoxPublika.md

You may also like

Comments are closed.

By