AZI se împlinesc 22 de ani de la tragicul accident în care AU MURIT Doina și Ion Aldea Teodorovici

Ion+si+Doina+AldeaTeodorovici+5

Astăzi, 30 octombrie, se împlinesc 22 ani de la tragica dispariţie a cuplului de muzicieni Ion şi Doina Aldea Teodorovici. Cei doi şi-au pierdut viaţa într-un accident de maşină, la 49 de kilometri de Bucureşti.

Ion şi Doina Aldea Teodorovici au fost printre principalii susținători ai unirii dintre Basarabia şi România şi ai speranţei că totul se va transforma, curând, şi în realitate.

Pentru cei doi însă, speranțele s-au curmat abrupt în noaptea de 29 spre 30 octombrie 1992, spre orele 2.30, când maşina cu care părăsiseră Bucureştiul, îndreptându-se spre Chişinău, s-a răsturnat într-o curbă, în dreptul localităţii Coşereni, la 49 km de Bucureşti, izbindu-se şi de copaci.

Șoferul maşinii şi pasagerul din dreapta acestuia au supravieţuit accidentului, în schimb, Ion şi Doina, aflaţi pe bancheta din spate, au plecat decedat pe loc. Încă există voci şi suspiciuni conform cărora moartea celor doi a fost dorită şi aranjată de către forţele deranjate de românismul militant al acestora. Moartea celor doi a fost percepută la data respectivă ca o tragedie națională. Cu toate acestea autoritățile nu au investigat cazul, catalogându-l drept un accident nefericit .

Ion şi Doina au lăsat în urmă un fiu, Cristofor, pe atunci în vârstă de doar 10 ani și milioane de regrete în sufletul celor care le iubiseră muzica. Ambii au fost înmormântați la Chişinău. În momentul tragediei, Doina era însărcinată și aștepta o fetiță.

You may also like

Comments are closed.

By