Au furat două automobile din Europa și au fost prinși la Albița (Foto, Video)

???????????????????????????????

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa / I.T.P.F. Iaşi au descoperit două autoturisme ce figurau ca fiind bunuri căutate în vederea confiscării de către autorităţile din Elveţia, respectiv Germania.

Astfel în data de 20 octombrie a.c., în jurul orei 22.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa / I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, cetăţeanul român Cornel G., în vârstă de 26 ani, conducând un ansamblu auto format dintr-un autoturism marca Volkswagen Caravel şi o remorcă marca Brenderuup DK, cu care transporta, pe platformă, un autoturism marca BMW 630I Coupe avariat, înmatriculat în Elveţia.

În urma verificărilor specifice efectuate, s-a constatat că pentru autoturismul marca BMW 630I Coupe este emisă alertă de către autorităţile din Elveţia, acesta figurând ca fiind declarat furat.
În legătură cu cele constatate, conducătorul auto a declarat că a cumpărat autoturismul avariat şi nu avea cunoştinţă despre faptul că acesta figurează ca fiind furat.

Câteva ore mai târziu în acelaşi punct de frontieră s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat, cetăţeanul român Oleg C., în vârstă de 39 ani, conducând un autoturism marca Skoda Superb, an de fabricaţie 2014, înmatriculat în Germania. Bărbatul era însoţit de Tatiana I., în vârstă de 37 ani, cetăţean R. Moldova.???????????????????????????????

Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul aparţine unei firme de închirieri auto din Germania.
Având suspiciuni cu privire la provenienţa autoturismului, poliţiştii de frontieră au contactat firma deţinătoare, iar reprezentanţii acesteia au confirmat că mijlocul de transport fusese închiriat legal de Tatiana I., dar nu avea dreptul să părăsească teritoriul Germaniei. Totodată, aceştia au făcut o plângere la autorităţile germane, care la scurt timp au emis o alertă pentru autoturismul în cauză, ca fiind bun căutat în vederea confiscării.???????????????????????????????

În legătură cu cele constatate, Tatiana I. a declarat că în data de 18.10.2014 dorind să se deplaseze în R. Moldova, împreună cu fratele sau cetăţeanul român C. Oleg, a închiriat autoturismul în cauză. Aceasta a mai adăugat că nu avea cunoştinţă despre faptul că nu au dreptul de a părăsi teritoriul Germaniei.

În cele două cazuri poliţiştii de frontieră au întocmit lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, şi au luat măsura indisponibilizării celor două autoturisme, în valoare totală de 250.000 lei, în vederea continuării şi definitivării cercetărilor.

You may also like

Comments are closed.

By