3 C
Chișinău
Saturday, April 17, 2021

ALERTĂ! ROMÂNIA se pregăteşte pentru EBOLA. Ce MĂSURI au luat autorităţile

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Chiar dacă în statul vecin nu există un risc real de apariţie şi răspândire a virusului, autorităţile române au dispus ca în spitale să înceapă pregătirea cu capsule speciale, necesare pentru izolarea bolnavilor.

Personalul medical din întreaga ţară a fost instruit pentru cazurile de boli contagioase grave cum este şi Ebola. La Spitalul Judeţean din Oradea, lângă unitatea de primiri Urgenţe, a fost amenajat un container special, informează stiritvr.ro

Un caz confirmat de Ebola în spital, înseamna că întreaga unitate medicală e izolată imediat, potrivit recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Nimeni nu confirmă, dar istalarea containerului ar avea legătură cu prezenţa, la Oradea, a peste 100 de studenţi străini.

Virusul Ebola a făcut 3.865 de morţi în Africa de Vest, din 8.033 de cazuri înregistrate în cinci ţări, a anunţat miercuri Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) într-un nou bilanţ. De asemenea,OMS a anunțat că epidemia de febră hemoragică Ebola trebuie considerată ‘urgență de sănătate publică la nivel mondial’

moldova24.info

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img