ALERTĂ antiaeriană la Washington

imageResize

Apărarea antiaeriană americano-canadiană (NORAD) a fost pusă în stare de alertă pentru ‘a fi în măsură să răspundă rapid’ oricărui incident care ar putea fi legat de incidentul armat survenit miercuri la Ottawa, au anunțat responsabili militari americani, potrivit AFP.

Căpitanul Jeff Davis, un purtător de cuvânt al NORAD, a explicat totuși că ‘pentru moment, nu suntem la curent cu nicio amenințare care ar putea viza rețeaua aeriană’.

În cursul dimineții de miercuri, unul sau mai mulți oameni înarmați au năvălit în Parlamentul canadian la Ottawa și au deschis focul.

Poliția canadiană a ucis un trăgător și căuta încă unul sau doi indivizi înarmați, după ce un militar din paza Monumentului Eroilor a fost rănit grav de gloanțe și a decedat.

Potrivit poliției, individul care a deschis focul era cetățean canadian, Michael Zehaf-Bibeau, născut în 1982.

Numele adevărat al criminalului este Michael Joseph Hall, însă el s-a convertit la Islam și și-a schimbat numele. El a fost arestat de cinci ori la Montreal, de trei ori a fost acuzat de posesie de droguri. De două ori a fost adus la poliție pentru încălcarea eliberării condiționate din arest. Nu este exclus că cineva din rudele lui este originar din Algeria. Contul său pe Twitter a fost frecventat de Martin Rouleau, care luni a călcat cu mașina doi soldați.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By