Alarmă cu BOMBĂ la Aeroportul Internaţional Chişinău

aeroport

La Serviciul specializat 902 al Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău a parvenit un apel telefonic, în jurul orei 03.05, fiind înregistrată vocea unui necunoscut, care a comunicat despre minarea unui automobil parcat în adiacentul Aeroportului Internaţional Chişinău.

Astfel toate serviciile specializate ale Inspectoratului General al Poliţiei au încercuit zona şi au iniţiat cercetări speciale a două unităţi de transport, parcate lângă o construcţie nefinisată din preajmă, potrivit individului care a sunat la poliţie. Ca urmare forţele de ordine n-au depistat nici un dispozitiv cu explozibil sau ceva suspect.

În acest context un echipaj mobil al Batalionului Reacţionare Operativă al Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău au localizat şi reţinut un suspect în acest caz. El s-a dovedit a fi un locuitor din comuna Băcioi, în vârstă de 51 ani. Potrivit acestuia, apelul ar fi fost efectuat de la un telefon public din strada Calea Basarabiei, după ce ar fi consumat băuturi alcoolice cu doi prieteni.

Actualmente este audiat şi cercetat de către serviciile de investigaţii şi urmărire penală ale Inspectoratului de Poliţie Botanica în vederea constatării tuturor circumstanţelr exacte a cazului. Conform legislaţiei în vigoare, individul riscă să fie cercetat penal pentru comunicarea mincinoasă cu bună-şiinţă despre actul de terorism, care prevede amendă în mărime de la 4 000 la 10 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 2 ani.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By