9 C
Chișinău
Tuesday, April 20, 2021

Adepții lui Renato Usatîi terorizați de autorități?

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

În ultima săptămână, în oficiul central al partidului s-au plâns zeci de activiști, care susțin că angajații poliției vin pe la casele lor și îi impun să depună mărturii că nu au aderat la partidul ”PaRUs” și că semnăturile lor ar fi false. În funcție de posibilitate, Renato Usatîi se va implica personal și le va acorda susținătorilor săi protecție și sprijin. Politicianul i-a anunțat că se pot apela non-stop la numărul de telefon 022 027 200 pentru a anunța despre acțiunile de intimidare și amenințare la adresa lor.

Polițiștii au primit indicații clare să terorizeze la maxim activiștii și membrii Partidului lui Renato Usatîi. Acești au fost nevoiți să anunțe în cadrul unei conferințe de presă despre acțiunile angajaților poliției, care intimidează și amenință oamenii folosind procedura legală de colectare a mostrelor de semnături.

”În ultimele zile a fost creată o adevărată teroare printre activiștii noștri. Chiar și la conferință nu au ajuns câțiva pentru că au fost speriați și amenințați, îi întreabă ce v-a dat Usatîi pentru a adera la partid, de ce ați făcut acest pas și, în genere, încetați să mai comunicați cu ei. Oamenii au ajuns să își schimbe numerele de telefon din cauza acestor amenințări” – a declarat Renato Usatîi.
Activiștii susțin că sunt urmăriți de bărbați îmbrăcați în uniforme de poliție, care încearcă să facă tot posibilul pentru a avea o convorbire tet-e-tet cu ei pentru a le pune întrebări provocatoare și sfidătoare.

”Sâmbăta trecută, am numit-o sâmbăta neagră pentru că toată ziua am stat la telefon, mă sunau cetățenii și spuneau că fug de acasă pentru că la casele lor stăteau mașini în care erau oameni în uniforme de poliție, îi sună, în majoritatea cazurilor nu se prezintă cine sunt, și le spun că trebuie să iasă afară ca să le pună niște întrebări. O fetiță a fost sunată și amenințată că dacă nu va ieși afară o să o ia forțat și o vor închide, ea a spus că nu are de ce ieși că nu a comis nimic, ea a spus că a scris cerere și confirmă că este persoana care a aderat la partid. În alt caz soția stătea acasă și plângea că se temea să iasă din casă pentru că la poartă sunt mașini și oameni în uniformă, la aceste acțiuni au participat și polițiștii de sector, un caz a avut loc în satul Cobusca, este vorba de Victor Gore, care este și feciorul primăriței din sat. Oamenii într-adevăr sunt speriați. A mai fost un caz cu o bătrânică care nu a semnat personal cererea, pentru ea a semnat feciorul ei, ceea ce este absolut legal, rudele cele mai apropiate au voie să facă semnătura în locul părinților, dar ei au spus că nu îi interesează și au impus-o să declare că nu a făcut semnătura” – a declarat Mariana Rotaru, reprezentantul Partidului lui Renato Usatîi la Anenii Noi

”Eu eram în oficiu când o persoană în uniformă albastră a intrat și a spus că vrea să verifice dosarele noastre. Persoana s-a prezentat ca Ion Agachi și mi-a cerut să verifice toate cererile membrilor care au intrat până acum în partid. Eu am sunat imediat la comisariatul de poliție și am întrebat dacă este vreun sectorist pe nume Ion Agachi și dacă poate într-adevăr să verifice cererile, în acest moment a spus că merge până la mașină să își aducă actele și nu s-a mai întors. De la comisariat mi-au spus că nu există un astfel de angajat. Persoana respectivă nu a mai venit, iar acest fapt demonstrează că sunt persoane puse special.” – a declarat Tatiana Crețu, reprezentantul Partidului lui Renato Usatîi la Strășeni

Renato Usatîi este convins că angajații MAI acționează la comanda ministrului de Interne Dorin Recean, care, la rândul său, îndeplinește indicațiile șefului său de partid, Vlad Filat. Usatii a dat asigurări că după alegeri la MAI vor fi întreprinse schimbări majore.

” Filat a transformat MAI-ul într-o structură care îi îndeplinește indicațiile personale. Mă adresez către toți angajații poliției, structurilor de forță (procuratura și SIS-ul) să fie foarte atenți la ceea ce fac astăzi că imediat după alegeri toate acele resurse, care sunt din impozitele plătite de oameni, care le folosesc ei pentru aceste acțiuni de intimidare și amenințare vor răspunde în fața legii. După alegeri veți fi închiși după gratii în cea mai mică încăpere și credeți-mă, domnilor Recean și Cavcaliuc, nu contează cine va răspunde pentru mâncare și cine pentru narghilea acolo după gratii, eu vă voi aminti de tovarășul Beria și cine a fost Andropov și nu numai.” – s-a adresat Usatîi către angajații MAI.

Renato Usatîi susține că se va implica personal și va merge în funcție de posibilitate la fața locului atunci când se vor întâmpla astfel de situații cu activișii pentru a le va acorda protecție.
”Vreau să mă adresez adepților noștri și la totți cetățenii. De astăzi puteți suna la numărul de telefon 022 027 200, non-stop,ziua vor răspunde secretara iar noapte se face redresare la juriștii noștri. Sunați și spuneți despre aceste situații, despre acești ”băiețași” care vin cu automobile din casă în casă și vă amenință și vă spun să declarați că usatîi v-a plătit bani și noi vă văm lăsa în pace. Vă promit că voi veni și personal, dacă fizic voi putea, în acel moment când ei vă vor speria. Voi face tot posibilul ca să ajung personal la fața locului și atunci nu vor mai avea întrebări pentru tot restul vieții. Vă promit că voi ajunge în unele cazuri. Îmi cer scuze că ați nimerit în astfel de situații, că sunteți amenințați și speriați. ” – a menționat Usatîi.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img