50 de studenți au primit bursa „Renato Usatîi” : O echipă adevărată trebuie crescută!

poza renato
Cincizeci de tineri și-au primit astăzi bursele de studii din partea lui Renato Usatîi. Prin intermediul acestor ajutoare au fost achitate contractele de studii, iar celor care învață la buget – cheltuielile pentru chirie și întreținere pe parcursul anului de studii. 
Programul de burse anunțat de Renato Usatîi în primăvara acestui an a ajuns la final. 50 de tineri talentați din familii defavorizate din diferite raioane ale țării au acum posibilitatea să-și facă studiile la universitate sau colegiu, iar unii dintre ei nu mai au grija achitării cheltuielilor pentru locuințele închiriate pe durata studiilor. Au fost aleși cei mai buni dintre cei mai buni, cei mai harnici și străduitori, pentru care bursa constituie un adevărat premiu pentru munca depusă.
Renato Usatîi a menționat în cadrul ceremoniei de înmânare a burselor, că ideea sa a fost una de a educa tânăra generație, astfel ca mai târziu aceștia să devină o echipă puternică, care ar putea schimba spre bine situația în țară.
„Acest lucru se va organiza sistematic. În acest an avem 50 de bursieri, dar sper că la anul să fie 100. Important este ca noi să menținem un contact permanent, inclusiv în cadrul unor întâlniri neformale. Este foarte bine să menținem permanent comunicarea și să fim uniți. Pentru că peste 10 ani vom deveni o echipă, poate cea mai puternică din țară, și în fiecare an ne propunem să o mărim. Fiecare dintre voi poate veni cu diverse propuneri, obiecții, chiar sunt binevenite acestea. Noi le vom discuta, le vom analiza și vom ține cont de tot ce veți propune”, le-a comunicat Renato Usatîi studenților.
Atât studenții cât și părinții lor i-au mulțumit lui Renato Usatîi pentru sprijinul acordat și au specificat că fără ajutorul oferit de politician i-ar fi fost mult mai complicat să studieze, ținând cont de situația financiară dificilă din familie.
O studentă a menționat că imediat ce a auzit despre aceată ofertă a decis să aplice și a fost plăcut surprinsă că a fost acceptată ușor, iar acum poate studia fără griji la facultatea pe care și-o dorea. „Contractul de studii se ridică la 10 mii de lei, bani pe care părinții mei nu-i au la moment. În acest fel, am decis să aplic și să-mi ajut părinții. Ei la fel, sunt foarte mulțumiți de această bursă”, spune tânăra.
La sfârșitul evenimentului, tinerii au decis să facă o poză de grup alături de Renato Usatîi și au stabilit că următoarea întrunire va fi într-un anturaj neformal, unde vor avea posibilitatea să discute detaliat și să se cunoască mult mai bine.

sursa: Politik.md

You may also like

Comments are closed.

By