13 C
Chișinău
Monday, April 19, 2021

VIDEO // Sofia Rotaru la Chişinău – 100 mii spectatori şi ,,un million de trandafiri” de la Renato Usatîi

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Turneul Sofiei Rotaru prin Moldova s-a încheiat cu un concert grandios în capitala Moldovei

IMG_0802

Pe zi ce trece, Renato Usatîi schimbă percepţia a ceea ce este ,,homopoliticus”: ,,Nu ne lasă la ştiri, de aceea mergem cu concerte prin ţară!”, spune tînărul politician.
Şi acest parcurs pare cu adevărat triumfal. Luni, la Chişinău a avut loc deja al patrulea concert al Sofiei Rotaru din acest an. După Făleşti, Cahul şi Drochia, interpreta a ajuns şi în capitală. ,,Oraşul alb”, cîndva cîntat de ea într-o piesă cu acelaşi nume, aştepta cu nerăbdare sosirea starului.

IMG_0634

Toţi aşteptau, organizatorii se pregăteau. Cu efortul lui Renato Usatîi amploarea acestui concert a depăşit chiar cele mai îndrăzneţe aşteptări şi pronosticuri. O scenă enormă pe piaţa principală a oraşului, cîteva ecrane mare, transmisiune în direct, filmări pe macara cu videocameră mobilă în aer, lumini şi sunet excelente. Cu toţii ne-am convins că lui Renato Usatîi îi place ,,să apară frumos” şi o poate face.
Concertul a fost deschis de fermecătorul favorit al publicului, showman-ul Boris Covali. Pentru încălzirea publicului era dificil de a găsi o candidatură mai potrivită. Tînărul cîntăreţ a interpretat cover-uri de pe hituri celebre, care au ajutat chişinăuienii să se debaraseze de grijile zilei de luni. Piesele ,,Feel”, ,,Smugleanka-moldovanka”, ,,Letyashei pohodkoi”, ,,Primăvară” au dat tonul sărbătorii – caracter internaţional, deschidere şi lejeritate.

IMG_0758

Întoarce-te mai repede acasă!

Aproape nici un concert organizat de ,,Partidul lui Renato Usatîi” nu se desfăşoară fără participarea lui Gheorghe Ţopa. Şi nu în zadar: pe lîngă cîntecele atît de adorate de mulţi, în repertoriul acestuia este o piesă care poate deveni un fel de imn pentru moldoveni. Chiar Renato Usatîi a interpretat ,,Veniţi acasă, măi copii!” alături de artist. Renato, ,,un simplu gastarbeiter moldovean” – aşa cum singur se proclamă, s-a întors acasă de la Moscova pentru ca într-un bun sfîrşit să se schimbe ceva spre bine.

IMG_0370

,,Oraşul alb” îşi întîlneşte starul

După evoluţia lui Ţopa, a sosit momentul mult aşteptat. Renato Usatîi a prezentat-o ieri pe ,,Artista poporului din URSS, Ucraina şi Moldova!”. În luna mai a acestui an, Sofia Rotaru a mai adăugat în palmaresul ei un titlu, cel de ,,Cetăţean de onoare al municipiului Chişinău”. Nu a fost acesta oare un avans pentru o primire atît de călduroasă? Numărul de oameni veniţi să o vadă şi să o asculte pe cea cu cîntecele căreia cineva a crescut sau s-a îndrăgostit, i-a surprins plăcut chiar şi pe organizatorii concertului. Dacă e să numărăm modest, s-au adunat în jur de 100 mii de oameni. Piaţa Marii Adunări Naţionare era arhiplină, la fel şi parcurile din apropiere, scuarele şi străzile. Iar cîntăreaţa nu a rămas îndatorată: în acea zi a dăruit oraşului cele mai îndrăgite piese ale ei. Toţi cîntau ,,Gornaia lavanda”, se mişcau în ritmul ,,Belîi taneț”, fredonau ,,Melancolie”.IMG_0404
Jumătate de program a fost interpretat de Sofia alături de sora ei mai mică, Aurica Rotaru. Surorile se completau armonios în scenă, primind ovaţii în continuu. În acea seară, pe piaţă nu era loc de duşmănie – piesele erau cîntate atît în rusă, cît şi în moldovenească şi în ucraineană. Important este că acesta nu a fost doar un moft al vedetei: publicul cu plăcere a fredonat piesele în orice limbă. Urarea cîntăreţei ,,Pace vouă!” se pare că s-a transpus imediat în practică în piaţă. Dar ce fel de pace fără de frumuseţe?!

IMG_1014

Renato Usatîi la momentul de faţă este unul dintre cei mai proeminenţi filantropi ai ţării. În diferite oraşe ale Moldovei, acesta deja a acordat suport material şcolilor, grădiniţelor, spitalelor şi veteranilor războiului. Acesta a decis să facă Chişinăului un cadou special: curînd la Valea Morilor ( Lacul Comsomolist) va apărea o căsuţă cu lebede. Aceasta este frumuseţea, aceasta este bunătatea – astfel şi-a comentat cadoul Usatîi.

IMG_0554

,,Луна, луна, цветы, цветы” (,,Lună, lună, flori, flori” )

Concertul deja se apropia de final, iar surprize încă mai erau destule. ,,Луна, луна, цветы, цветы. Нам часто в жизни не хватает друзей и доброты” (,,Lună, lună, flori, flori. Atît de des în viaţă nu ne ajung prieteni şi bunătate.”) suna din scenă, iar între timp oraşul în cel mai direct sens se umplea de flori. Cu ocazia sosirii Sofiei Rotaru la Chişinău, au fost pregătiţi special 5000 de trandafiri albi. Astfel, după ce i-a fost înmînat un buchet grandios principalei invitate a evenimentului, Renato a mers să ofere flori publicului. Gesturile frumoase deja au devenit o carte de vizită pentru politicianul moldovean, iar acesta continuă să ne surprindă frumos. Fredonînd cîntecele iubite, chişinăuienii primeau flori chiar din mîinile lui Renato şi a ajutorilor acestuia. Fie chiar pentru o seară, oraşul nostru, ,, floare din piatră”, a înflorit cu adevărat.

IMG_0828IMG_086710351520_727471053974328_4550531933028183049_nIMG_0938IMG_0931IMG_1027

După interpretarea tradiţională a ,,Raioni, kvartali” (,,Raioane, cartiere”) de către echipa partidului ,,PaRUs” alături de Renato Usatîi, sub focuri de artificii, se părea că nu se mai poate mai mult. Prin ce se mai poate încă uimi publicul? Dar Renato evident că nu se dă bătut: dacă e să se facă auzit, să se facă auzit pe bune. Moldova deja se poate pregăti pentru primirea următorului oaspete aşteptat la finele lunii septembrie. Datorită străduinţei lui Usatîi , în Moldova va veni Stas Mihailov! Artistul emerit al Rusiei, favoritul femeilor și unul dintre cei mai populari cântăreți din spațiul CSI va evolua la Chişinău, Rîşcani şi Comrat. Renato merge înainte cu toate pînzele!

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img