Vezi care sunt partidele care ar ACCEDE în Parlament

alegeri

Potrivit rezultatelor Institutului de Marketing şi Sondaje IMAS, dacă duminica viitoare ar fi organizate alegeri parlamentare, oamenii ar prefera să voteze în felul următor:

- pentru PCRM ar vota 23,4 la sută din respondenți
– pentru PLDM și-ar da votul 18,6 procente dintre alegători
– pentru PD optează 10,7%
– pentru Partidul lui Renato Usatîi (PaRUs) ar vota 6,7 la sută din respondenți
– pentru PL – 6,3 %
– pentru PSRM – 2,8 la sută din populație (sub pragul electoral)

Cât privește încrederea în partidele politice, PLDM se află pe primul loc, cu 30,8 la sută, urmat de PCRM, pe locul 3 se află PD-ul cu 27 la sută, după care urmează Partidul condus de Renato Usatîi, cu 23,4.

La capitolul încredere politicieni, Iurie Leancă și Dorin Chirtoacă se află în topul încrederii populației – cu 41 la sută, Vladimir Voronin a acumulat 33 %, Renato Usatîi – 31,5 la sută, Marian Lupu – 30 la sută, Vlad Filat – 30%, Vlad Plahotniuc – 11 la sută.

În calitate de prim-ministru al țării, oamenii l-ar alege pe actualul premier Iurie Leancă. Următorul în clasament se situează președintele PCRM, Vladimir Voronin, actualul primar al capitalei, Dorin Chirtoacă, urmat de liderul PLDM, Vlad Filat și liderul PD, Marian Lupu.

Sondajul a fost în realizat în 71 de localități din țară, în perioada 5-22 septembrie. Marja de eroare este de 3 la sută.

Amintim că în urma refuzului Ministerului Justiției de a înregistra partidul lui Renato Usatîi, ”PaRUs” nu va participa la alegerile parlamentare. Astăzi, Usatîi a anunțat că va merge în alegeri pe lista Partidului Patria, condus de fostul ambasador moldovean în România, Emilian Ciobu.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By