Veste CUTREMURĂTOARE! Ce s-a întâmplat, de fapt, cu fotograful RIA Novosti, Andrei Stenin, dispărut în Ucraina

stenin

Agenţia de presă rusă RIA Novosti a anunţat miercuri despre moartea, în Ucraina, a fotografului său Andrei Stenin, dat dispărut din 5 august.

„Colegul nostru, fotograful Andrei Stenin este mort. S-a dovedit că nu era prizonier (…) A murit în urmă cu o lună”, a declarat Dmitri Kiselev, directorul agenţiei de presă, adăugând că automobilul în care se afla jurnalistul a fost atacat și apoi incendiat.

Andrei Stenin şi-a pierdut viaţa în timpul atacului armatei ucrainene asupra forţelor de autoapărare şi refugiaţilor, a declarat Vladimir Markin, purtătorul de cuvânt al Comitetului de Anchetă (CA) al Rusiei.

„În seara zilei de 6 august, el (Stenin) s-a deplasat cu un convoi de refugiaţi pe ruta Snejnoe-Dmitrovka. Convoiul era păzit de şase reprezentanţi ai forţelor de autoapărare. La nord-vest de localitatea Dmitrovka, armata ucraineană, mai exact brigada aeromobilă 79 a deschis focul din BMP-2 şi tancuri asupra convoiului”, a anunţat Markin.

Potrivit jurnalistului LifeNews, Semion Pegov care a pornit în căutarea lui Stenin, automobilul acestuia era ciuruit de gloanțe și ars. În portbagajul mașinii au recunoscut obiectivele pe care fotograful le folosea în procesul de lucru. Andrei Stenin făcea parte din convoiul de refugiați care urmau să părăsească teritoriul Ucrainei.

stenin

Totodată, Dmitri Kiseliov a reamintit că, pe 12 august, consilierul Ministerului de Interne al Ucrainei, Anton Gherașcenko, a spus că fotoreporterul a fost arestat de serviciile speciale ucrainene și că este suspectat de „complicitate la activitate teroristă”. Mediatori ucraineni au propus atunci agenției de știri Rossiya Segodnya să poarte negocieri pentru eliberarea lui Stenin, dând astfel de înțeles că el este încă în viață.

foto: Ria-Novosti

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By