Un FLASH-MOB deosebit la Râșcani!

Oraşul Rîşcani a avut parte de o sărbătoare de hram deosebită şi fără precedent. De ziua oraşului, Renato Usatîi a dăruit locuitorilor acestuia un concert cu participarea artiştilor autohtoni – Boris Covali, Gheorghe Ţopa şi a invitatului special, interpretul rus Stas Mihailov.

,,Astăzi m-am aflat mult în culise în rol de spectator”, astfel şi-a deschis evoluarea Stas Mihailov. ,,Văd cum este atmosfera aici, cît de bravo sunteţi, cît de vioi, cît de autentici. De fapt, nu ne aşteptam să ajungem aici. Dar datorită lui Renato, datorită inimei sale mari şi sufletului deschis, această sărbătoare de astăzi a avut loc. Sper că vom face o sărbătoare frumoasă împreună şi vom avea parte de o seară minunată.”

Bondari Mariana

 

Şi cu adevărat, seara a fost una pe cinste. Stas Mihailov a interpretat piese mai vechi şi mai noi, pe acelea care deja au devenit o parte indispensabilă a repertoriului acestuia, atît de îndrăgite de public. Locuitorii Rîşcaniului cîntau din toată inima împreună cu Stas Mihailov, iar acesta a dezvăluit cît de important este pentru el comunicarea ,,pe viu” cu publicul, ,,dialogul comun în limba muzicii şi a sufletului”.

,,Cineva poate spune că Mihailov a apărut de nicăieri” – a confesat interpretul din scenă. Niciodată Mihailov nu a apărut de nicăieri. Mai mult de 20 ani din viaţa mea au mers pentru a apărea, a mă ridica şi a cînta, a trăi pentru voi. De aceea, eu vă privesc în ochi liniştit. Pentru mine este foarte important. Eu sunt un om obişnuit. Am părinţi obişnuiţi. Mama este asistentă medicală, tata-pilot. Cineva spune că este imposibil să răzbaţi în viaţă, dar se poate, dacă faci ceea ce îţi dictează sufletul. Mai este o expresie bună care ajută în viaţă – Fă ceea ce trebuie să faci şi va fi ce va fi!”Bondari Mariana

De ziua oraşului, primarul oraşului Rîşcani, Victor Bogatiko, i-a dăruit lui Stas Mihailov o carte ilustrată despre raionul Rîşcani, spunînd că din cele mai vechi timpuri cartea a fost considerată cel mai bun cadou. S-a dovedit ca data de 21 septembrie să fie pentru artist una specială. ,, Astăzi este ziua de naştere a fiicei mele. Vă imaginaţi ce coincidenţă?!”, s-a bucurat acesta.

Renato Usatîi i-a mulţumit primarului pentru organizarea excelentă a sărbătorii.
,,Dacă ne veţi primi, vom reveni la voi”. Ca răspuns, Victor Bogatiko a menţionat: ,,Cred că oraşul Rîşcani ştie să-şi găsească prieteni. Şi noi, posibil am găsit astăzi un bun prieten. Mulţumim, Renato!”

Bondari Mariana

Punctul culminant al concertului grandios a fost un flash-mob deosebit – Renato Usatîi a dăruit personal, în timpul concertului, peste 2000 de trandafiri spectatoarelor.

Sărbătoarea s-a încheiat cu un foc de artificii grandios, organizat concomitent cu ocazia zilei oraşului şi a celei de-a 70-a aniversări de la eliberarea Moldovei de sub ocupaţia fascistă – dată semnificativă, care este sărbătorită anul acesta.
Bondari MarianaBondari MarianaBondari Mariana

Spre finalul concertului, Usatîi în mod tradiţional a anunţat despre cadourile cu care a venit la Hramului Oraşului. Renato Usatîi a decis să ajute spitalul raional, donîndu-i paturi pentru copii şi oferind mobilierul necesar grădiniţelor din satele Boroşenii Noi şi Dămăşcani. Ca amintire despre el, acesta are intenţia de a aloca bani pentru construcţia unui teren de joacă pentru copii. Şi desigur, Renato Usatîi nu a uitat de veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei, cărora le-a oferit 100 de mii de lei.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By