Teroriștii din Republica Populară Donețk NU mai pot răbda! Se pregătesc de ALEGERI PREZIDENȚIALE

donetk

Teroriștii din Republica Populară Donețk se pregătesc de ”alegeri prezidențiale” și a așa-numitului ”parlament al RPD”. Anunțul a fost făcut de către Alexandr Zaharcenko, unul din liderii separatiștilor pro-ruși, ”primul-ministru RPD”, notează censor.net.

Totodată, Zaharcenko a declarat că teroriștii vor împiedica desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate în Rada Supremă a Ucrainei, care vor avea loc pe 26 octombrie.

”Alegerile în Consiliul Suprem și alegerile pentru desemnarea președintelui vor avea loc pe 2 noiembrie. Nu se vor desfășura niciun fel de alte scrutine, inclusiv alegerile în Rada Supremă”, a spus el.

Amintim că pe 16 septembrie, Rada Supremă a adoptat proiectul de lege depus de preşedintele Petro Poroşenko care prevede mai multă autonomie pentru regiunile separatiste din estul Ucrainei şi care fixează alegeri locale în aceste regiuni, la 7 decembrie.

De asemenea, Parlamentul ucrainean a adoptat un proiect de lege care garantează amnistia, în anumite condiţii, pentru combatanţii angajaţi în confruntările din estul Ucrainei, de la începutul conflictului în urmă cu cinci luni.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By