Țara fierbe în scandalul furtului BEM, iar Filat face poze cu senatori americani

filat

E posibil numai în Republica Moldova. În timp ce i se aduc acuzații grave de furtul deschis al activelor Băncii de Economii, Vlad Filat, președintele PLDM, cel care a fost demis anterior pentru alte acte scandaloase de corupție, anunță prin intermediul serviciului de presă al Partidului că intenționează să întreprindă o vizită în SUA.

De menționat este faptul că ex-premierul nu va merge în SUA în calitate de oficial moldovean, ci de simplu reprezentant al unui partid, iar prezența sa acolo se va solda cel mai probabil cu același rezultat ca și vizitele anterioare, adică cu niște poze plasate pe facebook cu comentarii despre cât de mult se gândește liderul PLDM la viitorul Republicii Moldova, or prezența sa la sesiunea comună a Congresului cu privire la situaţia din Ucraina, nu va decide nimic pentru Republica Moldova.

Escapada lui Filat în SUA, unde susține că se va întâlni cu senatorii John McCain şi Ben Cardin, cel mai probabil, așa cum am scris anterior, este organizată doar pentru a face niște poze comune cu oficialii americani, menite să-i spele imaginea. Pare oarecum sfidător acest mod de abordare din partea liderului PLDM, în momentul în care CNA a anunțat că investighează cazul răsunător de corupție în care este implicat.

În loc să dea explicații la acuzațiile grave ce i se aduc și care l-ar putea trimite în scurt timp pe banca acuzaților, acesta preferă să riposteze prin poze puse pe facebook de la un eveniment la care participarea lui nu este nici pe departe necesară și obligatorie.

FRAGMENT DIN COMUNICATUL PLDM:
VLAD FILAT VA PLEDA CAUZA VIITORULUI EUROPEAN AL RM ÎN SUA
17 Septembrie 2014
La 18 septembrie curent, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, va întreprinde o vizită de scurtă durată la Washington, la invitaţia Camerei Reprezentanţilor a Congresului SUA. În cadrul vizitei, Vlad Filat va participa la sesiunea comună a Congresului cu privire la situaţia din Ucraina şi va avea întrevederi cu mai mulţi oficiali, inclusiv cu senatorii John McCain şi Ben Cardin.

Gabriel Calin,
Moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By