Sturza: ştia Filat că referendumul nu va trece, a fost doar o petardă electorală

sturza

Ex-premierul Ion Sturza, fost şef al liderului PLDM Vlad Filat, în cadrul Guvernului Alianţei pentru Democraţie şi Reforme, a declarat că iniţiativa liberal-democraţilor care vizează referendumul privind alegerea şefului statului în aceaşi zi cu alegerile parlmentare este o “petardă electorală”, deşi ideea în sine a reformei constituţionale este, în oipinia lui Sturza, judicioasă.

“Ceea ce se întâmplă acum este pur şi simplu ridicol. Se ştie foarte bine că această iniţiativă nu are nici măcar un suport legal. Dacă nu se schimb ad-hoc legi, inclusiv Codul Electoral, nu poţi în două luni de zile să explici ce, de fapt, vrei să faci, vrei să schimbi doar forma de alegere a Preşedintelui sau funcţiile executivului. Deci, este o petardă mai mult electorală, care aduce un pic de discuţii în spaţiul informaţional, care nu se va termina cu nimic”, a declarat Sturza, într-un interviu pentru Europa Liberă.

Reamintim că astăzi Curtea Constituţională a respins sesizarea depusă de deputaţii PLDM şi PLR care vizează organizarea unui referendum privind alegerea directă a şefului statului.

Anterior, fracţiunile parlamentare ale Partidului Liberal Democrat din Moldova şi Partidului Liberal Reformator au depus la Curtea Constituţională pentru avizare propunerea de iniţiere a unui referendum pentru revizuirea Constituţiei “în partea ce ţine de procedura de alegere şi demitere a preşedintelui Republicii Moldova prin votul direct al cetăţenilor”.

sursa: ABCnews

You may also like

Comments are closed.

By