STRIGĂTOR LA CER // Un poliţist de patrulare, prins cu buzunarele DOLDORA DE BANI în timpul serviciului

politia

Un inspector al Serviciului Supraveghere Transport şi Accidente Rutiere al Inspectoratului de Poliţie Leova a fost reţinut de ofiţerii Direcţiei generale teritoriale Sud a CNA şi procurorii anticorupţie, fiind bănuit de corupere pasivă. Poliţistul a fost denunţat de un şofer de la care ar fi pretins 2000 de lei.

Potrivit denunţătorului, agentul de circulaţie ar fi cerut banii pentru a nu-l trage la răspundere pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate.

Operaţiunea de reţinere în flagrant a avut loc aseară în faţa Inspectoratului de Poliţie Leova. Omul legii a fost prins după transmiterea banilor, cele 2000 de leii fiind găsite în automobilul de serviciu al poliţistului.

Totodată, în cadrul percheziţiei corporale, asupra acestuia au mai fost depistate: 100 de euro, 2773 de lei (într-un buzunar) şi alte 10 000 de lei în celălalt. Provenienţa mijloacelor financiare ridicate urmează a fi stabilită în procesul urmăririi penale.

În acest caz a fost deschis un dosar penal în temeiul art.324 Cod penal – corupere pasivă. În prezent, poliţistul se află în custodia DGT Sud pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unităţi convenţionale cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By