Rușii PUȘI LA ZID de Poroșenko! A intrat în vigoare legea care prevede SANCȚIUNI împotriva Federației Ruse

porosenko

Președintele ucrainean, Piotr Poroșenko a semnat și a trimis Radei Supreme legea privind sancțiunile antirusești.

În acest mod, legea a intrat în vigoare, se menționează pe site-ul Parlamentului ucrainean.

Potrivit legii, Consiliul Securității Naționale și Apărării al Ucrainei este împuternicit cu dreptul de a bloca activele rusești, de a limita tranzacțiile și opri tranzitul de resurse, zborurile și transporturile prin Ucraina. De asemenea, este vorba despre interdicția privind aflarea navelor rusești în apele teritoriale și porturile ucrainene. Trebuie să fie întrerupte schimburile comerciale, cooperarea în sfera științifică, sunt anulate vizitele, ședințele și negocierile oficiale.

Această lege, aprobată de Rada Supremă luna trecută, vizează companii și persoane fizice din Rusia, suspectate de susținerea și finanțarea separatiștilor proruși din estul Ucrainei, împotriva cărora armata ucraineană derulează o operațiune specială de la mijlocul lunii aprilie.

Guvernul de la Kiev a pregătit deja o listă cu 172 de persoane din Rusia și din alte țări, precum și 65 de companii, între care gigantul rus de gaze Gazprom, împotriva cărora autoritățile ucrainene ar putea impune sancțiuni ”pentru finanțarea terorismului”, relatează Reuters. Potrivit ITar-TASS ar fi vizate de sancțiuni 174 de persoane.

You may also like

Comments are closed.

By