Renato Usatîi: „Următoarea partidă de „şah de Făleşti” îi va bloca pe oponenţii mei” (VIDEO)

usatii

Politicianul va anunţa săptămâna viitoare formaţiunea politică cu care va crea un bloc electoral pentru a participa la alegerile parlamentare din această toamnă. Declaraţia a fost făcută în direct la emisiunea «Пятница с Анатолием Голя» de la RTR Moldova.

Renato Usatîi a declarat că partidul cu care va participa la alegerile parlamentare va depune printre primele actele la CEC şi în cel mai scurt timp societatea va afla cu care partid se va înscrie în cursa electorală. „Promit surprize, urmează cea mai interesantă partidă de „şah de Făleşti”. Acţionez contrar logicii şi împotriva tuturor legilor PR managerilor şi tehnologilor politici. Surpriza va aduce doar emoţii pozitive alegătorilor noştri, vă garantez 100%. Nu va fi la fel şi pentru angajaţii MAI, care îndeplinesc în mod obraznic comenzile politice ale lui Filat, Recean şi Cavcaliuc, ei vor avea multe probleme. Astăzi ei îşi îndreaptă toate eforturile spre a face tot posibilul ca să mă impiedice să particip la alegeri. Dacă CEC-ul ne va înregistra, ei vor continua să acţioneze în această direcţie, să ne creeze impedimente. Dacă în cazul partidelor „PaRUs” şi Partidul Nostru ei au acţionat intenţionat împotriva noastră şi au câştigat două lupte, recunosc asta, atunci în acest caz ei vor pierde lupta, fiţi siguri. Vom crea „Blocul Electoral Renato Usatîi”, pentru asta avem nevoie de două partide, pragul de trecere de 9% nu mă sperie.”, – a spus Renato Usatîi.

Politicianul susţine că nu va crea bloc electoral cu socialiştii lui Dodon, un partid de la guvernare şi cel mai probabil nici cu Partidul Popular Republican. Şi asta pentru că oamenii din raioane sunt îndreptaţi activ spre a declara public că Usatîi nu poate fi primul pe lista PPR. Totodată, structurile de forţă încearcă să „prelucreze” potenţialele formaţiuni cu care Usatîi poate crea un bloc electoral, propunându-le bani ca să participe la alegeri în mod individual. Usatîi a menţionat că simbolul electoral al blocului va conţine numele său, deoarece sondajele arată că Partidul Nostru este cunoscut doar pentru 30% din populaţie, iar numele Renato Usatîi este cunoscut pentru 70% din moldoveni.

„Eu înţeleg că va fi totul clar dacă în buletinele de vot va fi numele meu. Vom obţine minimum 13%, maximum 20%, cât de îndrăzneţ nu ar suna această declaraţie. În următorul Parlament vor intra comuniştii, care vor acumula maximum 30%, minimum 25%, Partidul Socialiştilor, având în vedere susţinerea pe care o are din exterior şi evenimentele pe care le-a organizat şi întenţionează să le desfăşoare, va acumula 7% şi va trece pragul.” – a menţionat Usatîi.

Politicianul a declarat că este gata să formeze o colaţie parlamentară cu acele partide care vor fi de acord să denunţe Acordul de Asociere cu UE. În cazul unei „nunţi americane” – alianţă între PLDM, PD şi PCRM, Usatîi promite să soluţioneze problemele ţării fiind în opoziţie.

You may also like

Comments are closed.

By