Renato Usatîi şi-a cerut scuze public de la romii din Moldova

renato1

În cadrul emisiunii «Пятница с Анатолием Голя» de la RTR, politicianul a explicat că declaraţiile lui nu s-au referit la reprezentanţii acestei naționalități, ci la un singur om.

Renato Usatîi a menţionat că a avut întotdeuna relaţii bune cu romii şi o atitudine loială faţă de toate naţionalităţile. Politicianul susţine că atunci când, în cadrul unei conferinţe de presă, l-a numit pe Filat „ţigan terminat”, el nu s-a referit la reprezentanţii comunităţii romilor din Moldova, ci a avut în vedere originea etnică de rom a fostului premier, care are reputaţie de politician corupt şi care de mai mult timp îi pune piedici lui Renato Usatîi pentru că îl vede un contracandidat puternic la alegerile din această toamnă.

„Îmi cer scuze public și o voi face repetat în cadrul unei conferințe de presă, în fața tuturor romilor din Republica Moldova. L-am numit pe Filat „țigan terminat”, pentru că el îmi spunea câțiva ani în urmă că este de etnie romă, pe linia maternă – numele de familie Gudîma. Anume în acest context, eu l-am numit astfel pe Filat.
Sunt oameni răi de orice naționalitate și asta nu are o tangență directă cu romii. Ei m-au telefonat, noi am discutat și vom ieși cu o declarație publică. Ei știu că i-am ajutat pe copiii lor să participe la competițiile sportive și altora le-am ajutat. Îmi cer scuze și o voi face din nou, în mod public. Nu mi-e rușine să-mi cer scuze, dacă am procedat incorect”, a menționat Renato Usatîi.

You may also like

Comments are closed.

By