Renato Usatîi: PD face tot posibilul ca alegerile parlamentare, promise de Filat, să nu aibă loc pe 30 noiembrie (VIDEO)

renato1

Politicianul consideră că liderii coaliției de guvernare vor să amâne alegerile din această toamnă pentru a reuși formarea unei liste comune PD și PLDM pentru alegeri. Totodată, el susține că pentru a ridica popularitatea Partidului Democrat, Andrian Candu va deveni noul președinte al formațiunii, iar Marian Lupu va fi ambasador în SUA. ”Partidul Democrat face tot posibilul pentru a împiedica desfășurarea alegerilor pe data de 30 noiembrie”. Declarația a fost făcută de Renato Usatîi în cadrul emisiunii 1+1 la postul ACCENT TV.

„Ei vor să amâne desfășurarea alegerilor parlamentare pentru sfârșitul lui februarie – începutul lui martie, a declarat Renato Usatîi. – Pentru că începe sezonul de încălzire, iar oamenii vor începe a primi facturi uriașe pentru servicii comunale. Totodată ei vor să pună piedici contracandidaților lor. Va fi dificil de desfășurat acțiuni de agitație electorală din cauza timpului, în ianuarie-februarie când este multă zăpadă, ghețuș, oamenii stau mai mult în casă. Astfel ei vor vedea ce se întâmplă doar pe televizor, la Publika și celelalte posturi controlate de Plahotniuc, unde zi și noapte arată doar povești”.

Potrivit lui Renato Usatîi, în curând Vlad Plahotniuc va face un ”restart” Partidului Democrat.

”Plahotniuc a calculat corect tot. În decembrie este planificat Congresul partidului, unde va fi înaintată candidatura lui Candu la postul de președinte al partidului, în locul lui Lupu. Însuși Plahotniuc nu va fi în listă. Oamenii se vor relaxa, iar PD nu va avea acea doză de negativism pe care o are în prezent. Pe Lupu vor să îl trimită ambasador în SUA. Astfel se va încheia cariera politică a lui Marian.”

Politicianul consideră că liderul neoficial al Partidului Democrat, Vlad Palhotniuc, va încerca să atragă de partea sa și pe liderul PLDM, Vlad Filat.

”Există o luptă între Filat și Plahotniuc. Plahotniuc vrea să îl distrugă pe Filat și mi-e interesant cum anume va face asta, va accepta oare o nouă înțelegere, ca data trecută?! Toți știu despre faptul că Filat a dat asigurări că alegerile vor avea loc pe 30 noiembrie. Se încearcă nu doar amânarea alegerilor, ci și crearea unei liste comune pentru alegeri între cele două partide. Aici e cel mai interesant, deoarece jumătate dintre liberal-democrați îi urăsc pe democrați, iar majoritatea democraților urăsc întreaga formațiune liberal-democrată”, a spus Usatîi.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By