Renato Usatîi a transmis icoana cu moaștele Sfintei Matrona eparhiei de Edineţ şi Briceni

icoana3

Icoana a fost primită de către episcopul Nicodim, în ziua nașterii Maicii Domnului. În drum spre Rîșcani, Renato Usatîi a asistat la ceremonia de hramul satului Stolniceni, raionul Edineț.

În ziua nașterii sfintei Fecioare, localitatea a aniversat 158 de ani de la înființare. Cu această ocazie, în sat a avut loc ediția a doua a festivalului dedicat culturilor etnice, unde au venit mai mulți invitați din nordul Moldovei. Slujba religioasă a fost oficiată în biserică de către Episcopul de Edineț și Briceni, Nicodim.

Renato Usatîi i-a înmânat icoana cu moaștele sfintei Matrona, pe care le-a binecuvântat patriarhul Moscovei și a întregii Rusii, Kirill.

„Demult visez că aduc această icoană cu bucăți din moaștele sfintei Marona în Moldova și sunt foarte bucuros că am reușit acest lucru”, a spus Renato Usatîi.

icoana2 icoana

Satul ucrainesc Stolniceni s-a făcut remarcat prin performanțele obținute în sport – fotbaliștii locali au participat la turneul internațional „Mingea de piele”. Însă starea stadionului din sat lasă  de dorit, iar sportivii nu se pot antrena pe parcursul întregului an.

Aflând despre această problemă, Renato Usatîi a oferit autorităților din sat 50 de mii de lei, pentru construcția unui teren de mini-fotbal. De asemenea, pentru echipa feminină de fotbal, omul de afaceri a donat bani pentru un nou echipament. Suma de 20 de mii de lei, Usatîi a oferit-o cercului de dansuri din liceul teoretic al satului Brătușeni.

„Îi mulțumim mult lui Renato Usatîi pentru că a venit și a susținut satul nostru. Un mulțumesc aparte lui pentru suportul oferit construcției terenului sportiv. Sunt sigur că el va permite echipei noastre să obțină mai multe trofee și medalii”, a menționat primarul de Stolniceni, Alexandr Lupașco.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By