Realitatea de dincolo de PR! Ce-i pregăteşte Filat lui Leancă

filat

După ultimele mele postări, în care am abordat relația dificilă dintre Filat și Leancă, unii m-au acuzat că intenționat bag zânzanie între cei doi, că, de fapt, dânșii se împacă. Ei bine, nu e chiar așa, dragi prieteni, iar cei care se mai plimbă prin culisele PLDM, știu despre asta.

Să admitem că eu n-aș avea dreptate, atunci, cum îmi explicați faptul că în noul spot al PLDM-ului, Iurie Leancă apare, practic, cu spatele? Spot, făcut la comanda șefului de partid, logic și evident. Plus la toate, am înțeles, conform unor surse din interiorul partidului, că Iurie Leancă este supărat pentru că i-a fost folosită imaginea, fără permisiunea sa.

Chestia asta nu-i întâmplătoare și nu e prima dată, în ultima perioadă, când Filat încearcă să-l eclipseze pe Leancă. Este vizibil faptul că premierul, în ultimul an, a atins o cotă destul de înaltă de popularitate, printre cetățenii Republicii Moldova, depășindu-l, clar, pe Vlad Filat, la acest capitol. Așa că, toate trucurile acestea cu punerea imaginii lui Iurie Leancă, undeva, în plan secund, cu spatele, nu-i decât un gest disperat de a-i aduce aminte premierului, dar și electoratului, cine este, de fapt, șef, în ”casă”.

Exact la fel a procedat, Filat, și cu Alexandru Tănase. Colegi de facultate, prieteni buni, fondatori ai PLDM. Practic au crescut împreună și în momentul în care, Filat, a observat că Tănase are și el popularitate și autoritate, și în partid, și printre electorat, văzând că nu poate să se impună ca lider autoritar în fața acestuia, i-a dat cu piciorul, metaforic vorbind. Or, cum îmi explicați că stătea Tănase, vice-președinte PLDM, și-l suna pe Filat, să discute, să stabilească ceva, iar ultimul, la un moment dat, nici nu-i mai ridica telefonul ori îi programa întâlniri săptămâna viitoare. Până în ultima zi, liderul PLDM, declara pentru presă că totul este bine, că în partid e armonie, și când colo – pac, Tănase a plecat. De fapt, mai corect să mă exprim, a fost plecat. Scenariul respectiv, s-ar putea repeta și în cazul lui Leancă. Nu m-ar mira.

Sincer, nu înțeleg disperarea aceasta a lui Filat de a fi fața partidului?! De ce să nu profite de faptul că Leancă e mai popular și să-l promoveze pe dânsul mai mult?! Nu știu, dar nu cred că în politică nu poți ajunge departe dacă ești plin de sine, invidios și orgolios peste măsură, cum este Filat.

Poftim și spotul propriu-zis:

sursa: blog.galbur.md

You may also like

Comments are closed.

By