Putin ARE UN PLAN din șapte puncte pentru soluționarea crizei din Ucraina

putin

Președintele rus Vladimir Putin a prezentat miercuri un plan în șapte puncte care, în opinia sa, trebuie să fie baza discuțiilor pentru încetarea conflictului din estul Ucrainei și care prevede în principal ca guvernul ucrainean să-și retragă trupele din apropierea orașelor și ca separatiștii să oprească contraofensiva lansată cu o săptămână în urmă, transmit agențiile internaționale de presă.

”În primul rând, grupurile armate ale milițiilor trebuie să oprească ofensiva pe fronturile de la Donețk și Lugansk. În al doilea rând, forțele ucrainene trebuie retrase astfel încât ele să rămână departe de orașe la o distanță care să nu permită tirurile de artilerie”, a detaliat Putin în timpul unei vizite în Mongolia. El a adăugat că această încetare a focului trebuie monitorizată de observatori internaționali.

Propunerea lui Putin survine cu două zile înaintea negocierilor ce vor avea loc la Minsk între separatiști și așa-numitul grup de contact constituit din Rusia, Ucraina și OSCE.

”Cred că se poate ajunge la un acord final între autoritățile ucrainene și sud-estul Ucrainei la această reuniune”, a adăugat liderul rus, menționând că punctele sale de vedere și cele ale omologului său ucrainean Petro Poroșenko cu privire la soluționarea crizei din Ucraina sunt ”foarte apropiate”.

sursa:agerpres.ro

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By