Putin a comandat șase submarine, invizibile pe radare

submarin_rusia_epa_55f9686ad1

Flota rusă de la Marea Neagră va primi un submarin militar invizibil pe radare. Aceste submarine sunt supranumite „găuri negre în ocean” de către Forţele Navale americane, pentru că sunt aproape nedetectabile.

Ministerul rus al Apărării a comandat şase submarine din clasa Varşavianka, invizibile pe radare. Submarinul militar Novorosisk, primul din această clasă, este staţionat în prezent într-un şantier naval din Sankt-Petersburg, urmând să fie trimis în Marea Neagră după finalizarea testelor, informează Mediafax.

Moscova a anunţat în august că Flota rusă de la Marea Neagră va primi cel puţin 11 nave militare suplimentare, inclusiv două fregate şi două submarine, înainte de sfârşitul acestui an.

Două submarine cu propulsie hibridă – diesel/electric – de tip 636.3, Novorosisk şi Rostov-pe-Don, se vor alătura Flotei de la Marea Neagră, declara amiralul Viktor Şirkov.

Submarinele militare vor avea echipaje de câte 52 de membri, viteza de croazieră de 20 de noduri (37 km/h), o autonomie de 750 de kilometri şi de 45 de zile.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By