12 C
Chișinău
Saturday, April 17, 2021

Premierul Iurie Leancă a discutat, la telefon, cu Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk. Află despre ce au vorbit oficialii

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Prim-ministrul Iurie Leancă a discutat în această dimineaţă la telefon cu omologul său polonez, Donald Tusk, desemnat la 30 august în funcţia de Preşedinte al Consiliului European. Iurie Leancă l-a felicitat pe Donald Tusk și a menționat că noul Preşedinte al Consiliului European este un mare prieten al Moldovei, notează serviciul de presă al Guvernului.

Premierul moldovean i-a urat lui Donal Tusk succes în această funcţie extrem de responsabilă pentru viitorul continentului european, exprimându-și convingerea că el întruneşte toate calităţile necesare pentru a rezolva criza profundă din regiune.

Șeful Executivului de la Chișinău l-a invitat pe Donald Tusk să viziteze în timpul apropiat Republica Moldova, pentru a concretiza calendarul perspectivei europene.

Cei doi oficiali s-au referit succint şi la asistenţa Uniunii Europene în reformarea justiţiei, precum şi la creditul polonez, oferit recent agricultorilor moldoveni, şi anume, la asigurarea unui grad sporit de flexibilitate şi reducere a birocraţiei pentru agricultori. Prim-ministrul Poloniei, unul dintre statele căruia îi aparține inițiativa de lansare a Parteneriatului Estic, a menţionat că ţara sa va continua să sprijine Republica Moldova în punerea în aplicare a reformelor şi integrarea europeană.

Donald Tusk va prelua mandatul de Preşedinte al Consiliului Europei la 1 decembrie anul curent.

moldova24.info

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img