POLITICIAN SAU PIȚIPOANCĂ? FILAT: „Vezi ce poze mi-am tras!”

filatsua18sept14a2

În momentul în care pe sit-ul PLDM a apărut informația despre deplasarea care urma să fie întreprinsă de Vlad Filat în SUA, scriam pentru Moldova24 că este o vizită inutilă, efectuată doar de dragul pozelor comune pe care Filat le va face cu senatorii americani. Mai scriam că în contextul în care politicianul este suspectat în Moldova de un furt de proporții, care ar putea duce la faliment o bancă, vizita lui în SUA este una sfidătoare și poate fi percepută doar ca un pas menit să-i spele imaginea. Adică în loc să răspundă la întrebările anchetatorilor, acesta a ales să plaseze poze, care, crede el, îl vor deculpabiliza: deh, omul care e primit de senatorii americani nu poate fura!

Ceea ce am scris s-a adeverit. Astăzi toată presa verde, distribuie pozele lui vlad Filat cu cei doi senatori americani. Iar în comentariile lui Vlad Filat apar doar fraze de genu: „am discutat despre viitorul Republicii Moldova…”

Dacă și după asta îmi spune cineva că vizita lui a fost una productivă cu rezultate reale pentru Republica Moldova și nicidecum una pentru poze, îl trimit direct la sediul PLDM să se înscrie în partid, dacă nu a făcut-o deja.

Partea amuzantă a escapadei lui Filat sunt însă chiar pozele pentru care a fost făcută deplasarea. Să încercăm să decodificăm mesajul acestora:
filatsua18sept14a2

Din această poză vedem că Filat parcă se dezvinovățește și răspune la o întrebare incomodă, iar senatorii așteaptă cu interes o minciună. Spre exemplu dialogul ar fi putut suna cam așa:
- Unge-s banii die la BiEM, djomnule Felat ?
– Eu, nu știu, cred că i-a furat Ioniță. El e mâna Moscovei. eu de mult îl suspectez.

Dincolo de glume, Fața lui Filat din poza de mai sus chiar demonstrează ceva. Și anume că lui Filat nu-i place ceea despre ce vorbește. Priviți cu atenție și la mimica americanilor.

Poza cu îmbrățișarea e și ea una epică – de pițipoancă ce a reușit să se fotografieze cu un star și care e bucuroasă nu atât pentru faptul că a reușit să fie lângă acel star, ci pentru că va avea ce plasa pe facebook:

Sua1


Gabriel Calin,
pentru Moldova24

You may also like

Comments are closed.

By