12 C
Chișinău
Sunday, April 18, 2021

PLDM solicită abțineri de la SPECULAȚII

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Partidul Liberal Democrat din Moldova a emis un comunicat prin care își exprimă regretul față de incidentul produs în această noapte, când casa preşedintelui raionului Căuşeni, Ion Ciontoloi, membru al PLDM, a fost atacată cu un cocktail Molotov.

PLDM speră că autorii atacului vor fi depistaţi şi sancţionaţi conform normelor legale şi aşteaptă, în acest sens, concluzia organelor de anchetă. Până atunci, PLDM solicită abţinerea de la interpretări speculative a cazului.

De asemenea, PLDM se disociază de la comentariile politice personale exprimate pe marginea acestui caz regretabil.

ciontoloi

Menționăm că în noaptea de 10 spre 11 septembrie curent, în jurul orei 2.30 la Dispeceratul de poliției a IP Căușeni a parvenit un apel telefonic, precum că persoane necunoscute au aruncat în curtea casei președintelui raionului Căușeni trei sticle cu material inflamabil.

Polițiștii au stabilit că două sticle au fost aruncate pe acoperișul casei, una din ele s-a stricat, cea de a treia a fost aruncată în geam și a explodat. În urma incidentului nicio persoană nu a avut de suferit.

La moment, se întreprind măsuri de identificare a principalilor suspecți. Corpurile delicte au fost ridicate pentru expertiză.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 197. alin.2 Cod Penal al RM „Tentativă de distrugere sau deteriorarea intenționată a bunurilor prin incendiere, explozie sau altă modalitate periculoasă ”. Conform legislației persoana culpabilă de asemenea acțiune riscă pînă la 6 ani de închisoare.

moldova24.info

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img