PATRIA LUI RENATO // Usatîi i-a tras pe sfoară pe toți! (VIDEO)

ru

Politicianul Renato Usatîi va participa la alegerile parlamentare din această toamnă pe listele formațiunii „Patria”, ultima formațiune înregistrată la Ministerul Justiției de diplomatul Emilian Ciobu pe 12 septembrie.

Anunțul a fost făcut public astăzi, 30 septembrie, de către Usatîi și președintele noii formațiuni, Emilian Ciobu, fost ambasador al Republicii Moldova în România. Ciobu şi Usatîi au explicat că nu este vorba despre fuziunea celor două partide, ci despre faptul că echipele celor două partide vor participa împreună la alegeri pe lista formaţiunii politice „Patria”.

“Misiunea noastră este să redobândim încrederea poporului în propriul stat, pierdută demult. Emilian Ciobu este un om cunoscut şi un bun diplomat şi îi mulţumesc mult pentru că mi-a oferit posibilitatea atât mie cât şi cetăţenilor Republicii Moldova să mergem în alegeri cu „Partia”. Partidul a fost înregistrat pe 12 septembrie are o denumire foarte bună, iar Emilian Ciobu este un om cu autoritate şi experienţă internaţională. Sunt sigur că împreună vom învinge şi vom accede în Parlament” – a declarat Renato Usatîi
„M-a împins tineretul mai mult să fac acest pas. Ne-am gândit să facem un partid care să se numească „Patria”. Să fie legat măcar prin titlu de Patrie, dar până ne-am gândit noi, a fost ultimul care a fost înregistrat. Am avut propuneri de la unele partide ca să ne unim cei de pe flangul stâng. Nu vreau să spun care, dar au fost vreo 3-4 propuneri. De ce ne-am oprit aşa?! A coincis baza Patriei. Renato Usatîi s-a întors în Moldova. Eu nu ştiu, a venit cu bani?! Despre bani încă n-am vorbit cu el niciodată. Noi am convenit că vrem acasă să facem ceva. Mâine o să se întrebe toţi că iată Ciobu este bătrân şi s-a apucat cu copii. El este tânăr şi „fierbinte” şi împreună trebuie să îi determinăm pe toţi cei tineri să se întoarcă acasă. De ce să nu fiu eu alături de tineri? Noi rămânem cu programele noastre cu partidele noastre. Tu te duci primul, eu mă voi duce al doilea, că tinerii au energie, energia trebuie să lucreze pentru ţară ”, a spus Ciobu, cu referire la Renato Usatîi.

Președintele partidului „Patria” susține că după experiența sa în România, după ce a revenit acasă nu s-a mai implicat în politică, dar acum a decis să creeze o nouă formațiune din motiv că tinerii pleacă masiv peste hotare, fapt pe care planifică să-l redreseze.
„Aici trebuie să avem condiții pentru a avea business, pentru că fiecare om de afaceri poate oferi mai multe locuri de muncă. Din păcate la noi business-ul nu se bazează pe producere, dar acest lucru trebuie schimbat. Eu când lucram ambasador am aflat multe lucruri și vreau să vă spun că trebuie să trăiești bine cu vecinii, dar totul trebuie să fie bine delimitat. Noi avem țara noastră și suntem independenți, dar tot încă nu știm exact cine suntem și cum ne numim”, a declarat Emil Ciobu.

În context, Renato Usatîi a specificat că deocamdată nu s-a stabilit cum va fi alcătuită lista electorală, dar că primul pe listă va fi anume el.
„Pe listele partidului „Patria” Renato Usatîi va fi primul. Cred că o treime din listă vor fi membrii din „Patria”, iar restul vor fi ai noștri. Noi suntem încrezuți în puterile noastre și pretindem la 15 mandate în Parlament, dar nu este exclus să avem și 20”, a menționat Renato Usatîi.
În același timp, politicianul afirmă că se așteaptă la noi surprize din partea Comisiei Electorale Centrale și că acestea vor parveni anume în campania electorală.

„Avem deja informații că ni se pregătesc scene, unde tineri îmbrăcați în tricourile cu Renato Usatîi urmează să mituiască alegătorii și să le ofere tot felul de bani și cadouri electorale. Știm că vor încerca să ne scoată din cursa electorală, dar acest lucru va crea un precedent. Încă nici o formațiune, în istoria Republicii Moldova, nu a fost exclusă din cursa electorală, dar noi nu ne vom lăsa intimidați”, a mai adăugat Usatîi.

Menționăm, că după două tentative de înregistrare a partidelor fondate de Renato Usatîi „Partidul Nostru” și „PaRUs” s-au soldat cu eșec, iar un dosar în acest sens a ajuns la CEDO. Între timp, partidul „Patria” a fost înregistrat la Ministerul Justiției la 12 septembrie, în frunte cu fostul diplomat Emilian Ciobu. Cele două formațiuni politice vor înainta în scurt timp lista electorală și vor depune actele la CEC.

You may also like

Comments are closed.

By