7 C
Chișinău
Thursday, April 15, 2021

O tânără din Iran, dată jos din trenul Chişinău-Bucureşti. Cu ce a GREȘIT străina

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Polițiștii de frontieră din punctul de trecere Ungheni (feroviar) au întrerupt călătoria unei persoane de cetățenie străină, care a prezentat la control pașaport falsificat. Tânăra de 22 de ani, identificată ca cetățeană a Iranului, a fost depistată în fluxul de pasageri al rutei internaţionale Chişinău-Bucureşti.

iranianca

Astfel, în timpul desfășurării controlului documentelor de călătorie, atenţia inspectorului de frontieră a fost atrasă de însemnările aplicate în paşaport, ştampila de intrare şi fotografia care semnala diferențe cu aspectul fizic al persoanei ce a prezentat actul. Urmare a cercetărilor amănunţite, polițiștii de frontieră au stabilit că ştampila este falsă, iar pașaportul aparţine altei persoane decât celei aflate în punctul de trecere.

Tânăra a declarat că acum 6 luni a sosit în R.Moldova din Iran, în această perioadă s-a hotărât să plece în una din țările UE utilizând un paşaport emis de autorităţile din Israel, dar a fost întoarsă la frontieră pentru prezentarea la control a actelor false. Acest fapt nu a oprit-o să încerce pentru a doua oară să plece în UE, de această dată a ales să se legitimeze cu un pașaport spaniol, care s-a dovedit a fi contrafăcut. Din spusele iranienei, actul de călătorie ar fi costat-o 2 mii de dolari SUA.

Pe marginea cazului dat sunt petrecute investigațiile necesare pentru a stabili întreaga arie infracţională.

moldova24.info

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img