O PATISERIE din capitală, amendată. Au fost depistate grave încălcări

patiserie

Ofiţerii de investigare a fraudelor economice din cadrul IP Botanica al Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău au depistat grave încălcări în activitatea unei firme specializată în producerea şi comercializarea produselor de patiserie din sectorul Botanica. Verificările au avut loc în cadrul procesului contravenţional iniţiat pentru comercializarea mărfurilor, produselor ori a materiei prime fără dovada originii şi provenienţei lor, cît şi pentru desfăşurarea activităţii de întreprinzător fără a fi declarată la Camera Înregistrării de Stat.

La solicitarea forţelor de ordine, administraţia întreprinderii n-a prezentat autorizaţiile corespunzătoare de antreprenor, contractele de muncă a angajaţilor sau actele ce ar confirma provenienţa utilajului mecanic instalat în secţia de producere. Totodată muncitorii angajaţi ca bucătari nu aveau fişele medicale obligatorii, privind starea de sănătate, iar normele de igienă nu erau respectate în timpul preparării produselor de patiserie. În acest sens urmează a fi sesizate instituţiile de stat abilitate în domeniu.

Poliţiştii au mai depistat înscrisuri de ciornă unde erau înregistrate distribuirile de produse în mai multe gherete din capitală. În baza probele acumulate, factorii de decizie ai întreprinderii riscă amenzi în mărime de pînă la 10 000 lei.

moldova24.info, cu referire la direcția de poliție a mun. Chișinău

You may also like

Comments are closed.

By