O nouă inițiativă populistă a lui Filat, prin care vrea să-l îngroape pe Leancă

filat

Am scris o luna in urma ca Timofti va demisiona imediat ce vor trece alegerile. Este cel mai contestat presedinte de pina acum, pus si tinut pe scaun cu forta de PLDM. Acum, inainte de alegeri, Filat viseaza la scaunul prezidential si incepe sa se avinte #inainte.

Filat a mai visat la aceasta functie, de multe ori, insa a ales sa fie premier, sa aiba bratele mai deschise. A fost demis din functia sa, dupa cum stim cu totii, si nu mai poate ocupa aceasta functie.

Luindu-si rindeaua, stiind ca nu mai poate fi premier, obligat de Merkel sa-l sustina pe Leanca pentru un nou mandat de premir, Filat vrea ca toamna aceasta sa numere bobocii si sa se trezeasca la sfirsit de anotimp cu functia visata de mult timp.

Reuseste Filat sa convinga colegii pentru a-si realiza visul? Eu nu cred si nimic nu ma convinge ca este candidatul potrivit. Filat este omul cu degetele patate, contestat si de europeni deja.

Pentru a evita discutiile cu colegii de alianta, Filat actioneaza prin intermediul partidelor sale, PLDM si PLR si vrea referendum republican pentru a revizui Constitutia ca presedintele sa fie ales direct de catre cetateni.

Trece Filat de votul popular? Slabe sanse. Filat este politicianul negat chiar si de cei din propriile partide. El nu poate sa obtina voturi si nici sa devina presedinte, mai ales ca in urmatoarele luni, in campania electorala, vor aparea tot mai multe dezvaluriri despre boacanele sale, care nu vor prinde bine nici in campania pentru parlamentare si nici in campania prezidentiala.

Vedem ca Filat a iesit #inainte cu un nou moft politic, fara sa aiba in calcul cheltuielile care vor fi suportate de acest stat sarac. Pe de alta parte, Filat vrea sa-i traga teapa lui Leanca si sa devina principalul om in stat. Filat nu accepta ca Iurie Leanca sa fie inca 4 ani premier, iar el sa stea pe banca din parc. El se vrea mai sus decit Leanca cu un cap.

Filat, calmeaza-te!

sursa: Corneliu Gandrabur

You may also like

Comments are closed.

By