NECENZURAT // Mărturisile ȘOCANTE ale unui separatist pro-rus: Erau ÎMPUȘCATE minim trei persoane pe zi. Se trăgea DOAR pentru a băga frica în oameni

a57ea97a3aa6407f9712b509cc2894a6_1077

Unul din separatiștii pro-ruși a fost reținut de către Serviciul de Securitate al Ucrainei în regiunea Lugansk. Serghei Ilicenko, un cetățean pașnic care lucra anterior în calitate de hamal, a participat în cursul nopții la tirul de focuri asupra cartierelor din orașul Lugansk. Bărbatul s-a ”angajat” în rândul insurgenților din cadrul batalionului ”Zarea” și a fost pus la cârma unui lansator de rachete ”Grad”. Pentru ”munca sa” acesta era răsplătit cu 300 de hrivne pe zi.

În timpul interogatoriului, Ilicenko a recunoscut că insurgenții trăgeau asupra cartierelor din oraș, pur și simplu, pentru a băga frica în oameni. Potrivit lui, tirurile de focuri erau trase din rachetele Grad care erau transportate într-un camion mascat cu simbolul ”serviciului medical”.

”Nu știu cine dă ordine … Se deplasează cu jeep-uri, deschid din spate, trag și merg mai departe. Nu contează dacă acolo sunt copii…”, a spus Ilicenko.

Ilicenko a mărturisit și despre luările de ostatici care au loc foarte des în Republica Populară Lugansk:

”Erau luați ostatici persoanele care aveau bani. Îi aduceau la sediul Serviciului de Securitate al Ucrainei (ocupat de separatiștii pro-ruși). Dacă nu erau răscumpărați, erau împușcați. Tot acolo, lângă sediul SBU, este o groapă unde erau aruncate cadavrele”, a spus Ilicenko, adăugând că oamenii erau siliți să cedeze mașinile sau apartamentele. În caz de refuz, aceștia erau omorâți.

”Veneau la bătrâni și le spuneau: să mergem în subsol, dă banii. Dacă le-au dat valiza (cu bani), îi eliberau. Nu – împușcat. Nu vrei să-i dai – schimbăm pe automobil … Câte trei oameni pe zi dispăreau”, a recunoscut bărbatul.

Totodată, Serghei Ilicenko a declarat că lucra pentru șeful serviciului de contraspionaj al Republicii Populare Lugansk, Vladimir Gromov. Se cunoșteau încă de pe vremea când Gromov se ocupa cu afaceri în localitatea Martovka. Toate omorurile erau coordonate strict cu Gromov. De asemenea, Ilicenko a mărtusit că insurgenții fură copiii din stradă, îi ascund în același sediu al SBU pentru ca mai apoi să ceară răscumpărare de la părinți.

Bărbatul este acuzat de implicare în activitățile unui grup terorist și riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 8 la 15 ani.

Urmăriți declarațiile integrale mai jos! Atenție! Limbaj NECENZURAT!

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By