Membrii PaRUs, AMENINȚAȚI de angajați ai MAI

usatii Parus

Politicianul Renato Usatîi a anunțat că membrii partidului său sunt amenințați – li se cere să recunoască că nu au aderat la partid.

După ce Oleg Efrim a anunțat că o treime din semnăturile prezentate de către membrii partidului ”PaRUs” la Ministerul Justiției sunt nevalabile, care potrivit lui Renato Usatîi ”este o minciună sfruntată și cinică”, MAI a început să caute de urgență ”dovezi” care să confirme declarațiile ministrului.

Pentru că la fiecare cerere de aderare la ”Partidul lui Renato Usatîi” a fost anexată copia buletinului de identitate, fapt ce demonstrează legitimitatea și transparența absolută a acestor acte, organele de drept au început să-și atingă scopul prin mijloace ilegale.

”Angajații MAI îi sună pe membrii partidului ”PaRUs” și le propune să depună mărturii precum că nu s-au aflat în țară în ziua în care au aderat la partid sau că în genere nu au aderat. Unii chiar sunt amenințați. Toți care au fost telefonați de acești șacali adresați-vă la sediul central, sunați la numărul 022 027 200… să depunem cerere la Procuratura Generală” – a scris Renato Usatîi pe
contul său de Facebook.

Din informațiile membrilor de partid, polițiștii îi apelează de pe numere ascunse și, presându-i și amenințându-i, le cer să depună mărturii că nu au aderat la ”Partidul lui Renato Usatîi”. Juriștii califică acest fapt drept o încălcare gravă a drepturilor și libertăților fundamentale ale omului prin implicarea ilegală în viața personală. Astfel, vor fi informate toate misiunile diplomatice acreditate în Moldova și organizațiile pentru apărarea drepturilor omului.

Ieri, în cadrul emisiunii ”Politica” de la postul TV7, Natalia Morari l-a întrebat pe invitatul ei Vlad Filat cum comentează mesajul lui Renato Usatîi: ”Transmiteți-i, vă rog, lui Filat că sigur voi intra în Parlament și îl voi băga la închisoare” și încă o întrebare pusă de mai mulți telespectatori – de ce pentru a doua oară nu a fost înregistrat partidul lui Usatîi?

Președintele PLDM s-a eschivat de la un răspuns direct și a declarat:

”De ce această întrebare mi-o adresați mie? De ce nu îl invitați pe ministrul Justiției în studiou și să îi adresați această întrebare?” – a spus Filat mirat de întrebarea adresată de prezentatoare care i-a răspuns că a încercat de două ori să îl contacteze pe Efrim.

”Ce ține de aceste mesaje și acest comportament, vedeți că eu nu l-am comentat niciodată, haideți să lăsăm oamenii să aleagă să stabilească cine și unde va ajunge , dar cu certitudine ”kto doljen sideti, tot i budet sideti”, asta e un fel de răspuns dacă vreți” – este tot ce a putut spune Filat.

Partidul condus de Renato Usatîi este singura formațiune din istoria politică a țării care este supusă unor presiuni atât de puternice.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By