Leancă, Chirtoacă şi Corman în fruntea listei electorale comune‎. ASTA vor moldovenii de afară

leanca filat

Sursa imagine: inprofunzime.md

Liderii ‎moldovenilor de peste hotare anunţă că diaspora vrea ca partidele pro europene să meargă unite în alegeri, pe listă comună. Ei ameninţă că dacă apelul lor nu va fi luat în seamă, ar putea să boicoteze alegerile din noiembrie.

„Eu aș vrea ca toate partidele reprezentate în Parlament și au această direcție pro-europeană să își mențină măcar acest procent pe care îl au acum, deși aș vrea ca cetățenii noștri să voteze partidele coaliției pro-europene în proporție de 70%. Pentru asta ei trebuie să fie pe o listă comună. Imaginați-vă o listă în care primul este Iurie Leancă, apoi Igor Corman, Ana Guțu, Dorin Chirtoacă și tot așa”, a precizat Ala Mândăcanu, preşedinta‎ Comunității moldovenilor din Quebec.

Ea a mai menţionat că adună semnături pentru a determina partidele democratice să dea curs apelului de a merge pe listă comună. Ea se teme că în caz contrar, între aceste partide ar putea apărea noi scandaluri. „Înțelegerile între ei sunt lucruri atât de mărunte și nesemnificative în fața pericolului care ne așteaptă dincolo de aceste scandaluri dacă se vor isca. Diaspora nu va ieși la vor, oamenii nu vor ieși la vot”, a menționat Mândăcanu.

Ea consideră că dacă partidele pro europene nu se unesc şi reîncep neînţelegerile între ele, alegătorii vor fi demotivaţi.‎ „Dacă se ceartă noi nu vom avea motivație pentru alegători. Dacă lucrurile merg pe varianta cea mai proastă, atunci diaspora va vota cu picioarele, adică nu va ieși la vot. Alternativă nu există”, a conchis invitata într-un interviu acordat Unimedia.

sursa: hotnews.md

You may also like

Comments are closed.

By