La Leușeni a fost PRINS un ungur la volanul unui autoturism dat în căutare internațională în Slovacia

0001-t1

Poliţiştii de frontieră din punctul de trecere Leușeni au depistat un autoturism marca Toyota Highlander, în valoare de peste 30 mii euro, care era dat în căutare internațională de autoritățile slovace.

Mijlocul de transport era condus de un cetăţean al Ungariei, în vârstă de 42 de ani. În urma formalităţilor specifice de control al frontierei, efectuat pe sensul de intrare în țară, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul figurează în bazele de date Interpol ca fiind furat în Slovacia, din luna aprilie 2012. Totodată, șoferul a prezentat la control un pașaport emis de autoritățile ungare, autentic, un alt document cu statut diplomatic al Guinee-Bissau, care s-a dovedit a fi parțial contrafăcut, blancheta documentului era originală, iar pagina cu datele personale falsificată. Polițiștii de frontieră i-au solicitat acestuia și actul care justifică dreptul de a conduce un automobil cu statut special (cu numere diplomatice), care, în consecință s-a dovedit a fi un document fantomă.

Toyota Higlander, produsă în 2010 și înmatriculată în Senegal, a fost indisponibilizată pe teritoriul punctului de trecere, iar materialele de reţinere au fost preluate de către ofiţerii de investigații ai Poliţiei de Frontieră, pentru cercetările ulterioare şi aplicarea măsurilor legale ce se impun.

0002-t2
Actualmente, cetățeanul străin este cercetat penal pentru tentativa de contrabandă, obiectul infracțiunii fiind considerat mijlocul de transport Toyota Highlander. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă privațiune de libertate de la 3 la 10 ani, conform Codului Penal, art 248.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By