Ioniță AMENINȚAT! A SCOS LA IVEALĂ schemele șefului său, Vlad Filat prin care acesta a FURAT milioane de lei de la BEM

filat23

Președintele Comisiei parlamentare economie buget și finanțe, Veaceslav Ioniță a declarat război colegilor săi de partid. Astăzi, Ioniță a mărturisit că nu mai poate răbda și a făcut publice schemele prin care șeful său, liderul PLDM, Vlad Filat este implicat în furtul a 120 de milioane de lei prin diferite firme, inclusiv din România și off-shor-uri. Ioniță spune că Filat ar fi furat mai mult de atât, sumele spălate ridicându-se la jumătate de miliard de lei.

”Am reușit să acumulez mai multe materiale prin care, prin utilizarea unor scheme frauduloase, credite false, off-shor-uri, din BEM (Banca de Economii) au fost retrași bani. La ziua de azi am probat cu documente 120 de milioane de lei, în ultimele trei luni. Suma de bani pe care am informații, dar insuficientă, care va putea fi probată într-o perioadă foarte scurtă, depășește jumătate de miliard de lei”, a declarat Ioniță.

schema lui Filat

schema

schema2

Veaceslav Ioniță a cerut, în regim de urgență, Comisiei pe care o conduce, în comun cu organele de forță să întreprindă măsuri pentru a întoarce cetățenilor banii furați. Totodată, Ioniță a mai adăugat că a fost amenințat că va fi scos din comisie dacă nu încetează să sape acolo unde nu trebuie.

”Cei din PLDM care vor să iasă cu cuvântul, le dau un sfat, vreo două-trei zile să se abțină până ce organele abilitate își vor spune cuvântul ca să nu fie chemați ca complice. Problema este cu mult mai gravă decât lumea crede”, a adăugat el.

”În regim de urgență voi solicita în scris la autoritățile din RM, voi informa ambasadele, Fondul Monetar, Banca Mondială, voi solicita de la autoritățile din România informația și sper că societatea civilă va exercita o presiune atât de mare că nimeni nu va încerca să mușamalizeze acest subiect, iar Comisia Economie, Buget și Finanțe nu va fi învinuită că nu-și face meseria”, a mai spus Ioniță.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By