INVESTIGAȚIE! Cine FURĂ de la deținuți

CEBAN

Deținuții și pușcăriile au fost și vor fi mereu o sursă bună de venit pentru guvernare. Mai bine zis pentru cei care au în subordine Ministerul Justiției și, respectiv, DIP-ul (Departamentul Instituțiilor Penitenciare).

LiveNews.MD a intrat în posesia unor documente, parte a dosarului de corupție intentat după ce au fost depistate abateri grave în cadrul unor tendere de achiziții organizate de Departamentul Instituțiilor Penitenciare, pe când șef al acestui departament era nimeni altul decât actualul vice-ministru de interne, om fidel partidului, și personal lui Vlad Filat – Veaceslav Ceban.

Așa se face că potrivit acestor documente, numai la achiziția cărbunelui pentru încălzirea penitenciarelor, statul a fost prejudiciat cu peste 1 milion de lei. Aici se mai adaugă achizițiile de carne de pui, pește, combustibil, camerelor de supraveghere etc.

Să o luăm însă pe rând. Albert Puiu, fost angajat DIP, emite cel puțin patru sesizări în adresa tuturor structurilor statului care ar fi trebuit să se autosesizeze și să intenteze dosare penale pe fiecare caz în parte. Mai jos oferim fragmente din fiecare sesizare. Din acestea veți înțelege care este defapt infracțiunea. Continuarea materialului o găsiți pe livenews.md.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By