Încă o BOMBĂ de la Ioniță! Filat a mai luat 28 de MILIOANE de la BEM

ionita

Președintele Economie, Buget și Finanțe, Veaceslav Ioniță a prezentat, astăzi, noi probe compromițătoare la adresa fostului premier, Vlad filat. ”Două documente noi care descriu până unde poate ajunge ipocrizia unui om și siguranța că nu i se va întâmpla nimic”, a spus Ioniță.

”Pe 12 septembrie am prezentat că domnul Filat este responsabil personal de ceea ce se întâmplă la BEM după care Filat a ieșit și a spus că nu are nimic cu asta, dar ironia sorții, în aceeași zi, 12 septembrie, firma familiei, Karavita, a nepotului, a avut tupeul să ia un credit de 28 mln de lei, cu un acord adițional pe 22 septembrie. Dacă până acum se mai foloseau firme off-shore, aici s-a făcut fără firme, direct. Întrebați agricultorii dacă pot lua 20 de mln gajând o mie de ha de teren?”, a declarat Veaceslav Ioniță.

Veaceslav Ioniță a mai spus că va sesiza Guvernul, Centrul Național Anticorupție și Comisia Naționala de Integritate pentru a investiga cazul:

”Voi ruga Guvernul să verifice dacă nu a fost violat interesul statului, iar CNA și CNI dacă este un contract comercial. Fac apel către toate instituțiile statului, am primit scrisori de confirmare de la Procuratura Anticorupție și CNA. Le aștept pe restul. Oameni buni, povestea asta merge prea departe, trebuie de oprit. Aș vrea ca Banca Națională să verifice acest credit, să prezinte lista companiilor care au luat credite și nu au întors nici un leu”, a mai adăugat Ioniță.

Întrebat dacă în urma acuzațiilor aduse, Vlad Filat l-a acționat în judecată, Ioniță a spus că nu a primit nicio înștiințare în acest sens.

Amintim că pe 12 septembrie președintele Comisiei Economie, Buget și Finanțe, Veaceslav Ioniță l-a acuzat pe Vlad Filat că a delapidat de la Banca de Economii 120 de milioane de lei. Peste câteva zile, Ioniță a mai prezentat câteva scheme prin care liderul PLDM a furat de la BEM încă 30 de milioane de lei, la care se adaugă și cele 28 de milioane de lei despre care a vorbit în cadrul conferinței de astăzi.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By