Ghimpu despre neregulile de la BEM şi relația lui Filat cu Shor

Mihai Ghimpu

Liderul PL, Mihai Ghimpu, este de parere ca tranzactia prin care Banca de Economii va cumpara Unibank, este una dubioasa, iar scopul acesteia ar fi micsorarea cotei statului in actiunile BEM.

„Scopul a fost din 56 de actiuni ale statului sa ramana o treime, ca si cum fiind o treime poti controla banca. Astfel, oamenii au primit un calmant. Acum aceasta banca reduce si acest procent si atunci statul nu mai poate influenta. A inceput procesul furtului Bancii de Economii”, a mentionat Ghimpu.

Totodata, liberalul s-a dat cu parearea si despre relatia dintre Vlad Filat si Ilan Shor, dand de inteles ca acestia ar colabora. „Relatia lor se vede. Peste tot este Shor”, a adaugat el.

Ghimpu a mai dezvaluit ca anterior cand detinea functia de presedinte al Consiliului municipal, milionarul Ilan Shor s-ar fi adresar ca acesta sa-i semneze un document pentru un lot de teren in centrul capitalei, insa acesta l-a refuzat.

Presedintele BEM, milionarul Ilan Shor, a anuntat ieri ca Banca de Economii va cumpara Unibank din rezervele proprii. Totodata, acesta a dat asigurari ca pachetul statului la aceasta banca nu se va diminua. Banca Nationala examineaza documentele depuse de BEM si urmeaza sa decida daca autorizeaza sau nu tranzactia.

Ghimpu

video: http://inprofunzime.md/

Sursa: inprofunzime.md

You may also like

Comments are closed.

By