24.2 C
Chișinău
Saturday, July 24, 2021

Filat îşi acoperă urmele cu două diversiuni

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Imediat după ce deputatul PLDM, Veaceslav Ioniță, a dezvăluit schemele frauduloase de la Banca de Economii, prin care Vlad Filat și rudele acestuia au extras milioane de lei, același Ioniță a scris, pe pagina sa de facebook, că Vlad Filat, va încerca să eschiveze de la aceste acuzări, argumentate, de altfel, și va căuta, prin intermediul presei de partid, să distragă atenția cetățenilor de la cazul BEM, în care este vizat.

Eram curios când și cum va începe această ”spălare de imagine”. Chiar dacă, prin intermediul unui comunicat de presă, liderul PLDM, l-a acuzat pe colegul său de partid, de ”minciună și răzbunare”, imediat după, consilierii săi s-au pus pe treabă și au început a împroșca în mediul informațional cu subiecte gen ”Astăzi Vlad Filat s-a întâlnit cu Angela Merkel”. Credeți că i-a fost, așa, dor, doamnei Merkel, de Filat? Nu! S-a întâlnit ca să-i zică că-i îngrijorată de implicarea numelui său în scandalul cu escrocheriile de la BEM și l-a îndemnat să nu se prea implice în politică și să lase organele de drept să facă lumină în acest caz.

O altă știre exclusivă este ”Planul SECRET al rușilor pentru a STOPA parcursul european al Republicii Moldova”, un așa-zis document, aruncat presei tot de către consilierii liderului PLDM. Altfel, nu-mi explic de unde atâta victimizare, de exemplu, în document se zice că ținta acestor ”măsuri” ale rușilor, sunt Partidul Liberal Democrat din Moldova și liderul Vlad Filat. Este chip! Și

Citez, din același document: ”Trebuie să înțelegem că partidul lui Filat păstrează șanse reale de a repeta succesul din 2010, atunci când a obținut 32 de mandate de deputat. Acest lucru se datorează disciplinei de partid, pentru că are premier, ministerele-cheie, circa jumătate dintre președinții de raioane și 350 de primari. Dacă acest partid nu va acumula la legerile din noiembrie 30% din sufragii, atunci partidele prorusești vor avea posibilitatea să facă o coaliție.” Mai departe, citez: ”Totodată, trebuie de intensificat zvonurile că Filat nu are dreptul să fie în listele electorale și că mandatul său nu va fi validat. Trebuie de stimulat discreditarea lui Filat, mai ales că acesta a demonstrat de nenumărate ori că poate ieși și din cele mai dificile situații.”

Prieteni, pentru cei ce nu cunosc, toată această poveste, apărută astăzi în presă, cu mâni ale Moscovei și un Vlad Filat atât de brav și descurcăreț, nu este decât o tentativă ieftină de spălare a imaginii sale și de abatere de la acuzațiile scandaloase care i se aduc, în cazul escrocheriilor de la Banca de Economii. În concluzie, consider acest text, scremut evident de consilierii liderului PLDM, o manipulare grosolană a opiniei publice.

Aveți grijă de unde vă informați!

Sursa: Dragoș Galbur

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img