Filat a luat-o razna! PLDM face din nou curte PCRM

filat

Vicepreședintele PLDM, Valeriu Streleț nu exclude crearea unei coaliții largi, inclusiv cu participarea PCRM, după alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014.

Dar asta în anumite condiții, a precizat deputatul în cadrul emisiunii Alb&Negru de la UNIMEDIA.

Liderul fracțiunii PLDM în Parlament spune că în cazul în care PCRM își schimbă retorica și devin pro-europeni, atunci ar putea fi parte a unei coaliții largi în Legislativ, după scrutin.

„Fiecare partid ar trebui să își determine propria sa strategie de comportament în campanie, însă un asemnenea angajament public ar trebui făcut în maniera în care să se specifice în ce condiții nu s-ar face coaliție cu PCRM. Comuniștii își mai schimbă retorica, dacă vor dori să participe la o coaliție largă, care să asigure o majoritate constituțională. Dacă vor înțelege importanța modificării unor articole în Constituție, a promovării în continuare a integrării europene, atunci ei ar putea fi parte a unei coaliții largi. Dar asta cu acordul celorlalți membri ai coaliției. Situații pot fi diferite”, a spus sursa.

Totuși liberal-democratul exclude în momentul de față o coaliție cu PCRM. „La momentul de față, pe o asemenea platformă de promovare a ideii de intregrare europeană, nu poți face coaliție cu ei. Dacă își expun dorința de a participa la o coaliție largă pro-europeană, democratică, circumstanțele pot fi total diferite după campania electorală. În politică multe lucruri nu ar trebui excluse”, a notat invitatul.

În același timp, vicepreședintele PLDM sugerează că viitoarea coaliție ar putea fi formată și în urma conjuncturii internaționale. „Vorbim despre evoluția situației interne și externe, evoluția situației din Ucraina, regiunea transnistreană, care vor cere o mobilizare totală a tuturor forțelor politice din interiorul țării. Pe fundalul unor asemenea constrângeri, s-ar crea un nucleu sănătos, ar exista o viziune comună pro-europeană așa cum a fost de exemplu în România, acest element trebuie luat în calcul”,a conchis invitatul.

Sursa: Unimedia.info

You may also like

Comments are closed.

By