Filat a găsit soluția să fie PREȘEDINTE: dacă voi nu mă vreți, EU “mă” VREU!

filat

PLDM și satelitul acestui partid, PLR, au anunțat din senin că au depus o inițiativă privind alegerea președintelui țării în mod direct. O inițiativă populistă, care, de fapt, are două scopuri foarte clare, fără vreo legatură cu scopul aparent. În primul rând Filat vrea să acopere mediatic subiectul scandalului de corupție în care este implicat‎, în al doilea rând, Filat îi pregătește lovitura lui Leancă pentru după alegeri. Și, evident, asta este soluția pe care el și-o imaginează pentru a nu rămâne fără funcție.

Haideți să vedem cam cum stau liderii noștri la capitolul încredere a electoratului, într-o medie a ultimelor sondaje:

Lean‎că 40 la sută
Chirtoacă 37
Voronin 32
Corman 29
Lupu 27
Filat 25
Ghimpu 15
Timofti 12

Mai nou se spune ca Usatîi a urcat foarte tare, depășindu-i pe Lupu și Filat la capitolul încredere.

Deci, cine ar fi votat să fie președinte‎? Leancă? Credeți ca îl vrea Filat președinte?! Chirtoacă nici atât. Mai rămâne Voronin, care e următorul în clasamentul încrederii oamenilor.

În capul lui Filat însa e următoarea schemă: după alegeri face coaliție PLDM-PCRM-PD, dă Guvernul și Parlamentul democraților și comuniștilor, iar el ia președinția și merge practic fără concurență în alegeri, susținut de cele 3 partide.

Asta înseamnă scoaterea lui Iurie Leancă total din schema politică.

Sunt decizii radicale, pe care Filat le ia fără să mai țină cont nimic, e o panică generată de mesajele primite din Europa, că ar trebui să se dea la o parte, e o panica generată de necesitatea de a se proteja împotriva răspunderii penale.

Vai de țara asta dacă a ajuns la mâna unui asemenea obsedat.

Desigur că Filat face asta fără să fie sigur de sprijinul comuniștilor și al democratilor, dar altă soluție nu mai are oricum.

sursa: VoxPublika.md

You may also like

Comments are closed.

By