3 C
Chișinău
Saturday, April 17, 2021

EXCLUSIV // Usatîi a pornit procesul de dezmembrare a PLDM ?! Ioniță este doar începutul…

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Ieșirea de astăzi în fața presei, a lui Veaceslav Ioniță, președintele Comisiei Buget și Finanțe, în care l-a acuzat pe Vlad Filat, de delapidarea a jumătate de MILIARD de lei, pare să nu fie deloc întâmplătoare.

Informațiile făcute publice astăzi de către Veaceslav Ioniță sunt o bombă electorală care distruge imaginea Liderului PLDM, atât în afara partidului cât și pe interiorul acestuia, or, presa a vehiculat în ultimul an că anume Filat ar sta în spatele afacerilor dubioase de la BEM, iar ceea ce a spus deputatul liberal democrat în fața presei este o dovadă clară a fatului că anume Filat, împreună cu Ilan Șor, sunt cei care fură BEM-ul.

Acuzațiile aduse și dezvăluirile făcute sunt o lovitură dură și practic irecuperabilă adusă imaginii liderului PLDM, Vlad Filat, asupra căruia mai planează și acuzațiile anterioare de corupție de către forul legiuitor al țării, lucru pentru care a și primit interdicția din partea Curții Constituțională, de a ocupa funcții în stat.

Totodată, ieșirea în fața presei de astăzi a lui Ioniță vine să toarne gaz pe foc în scandalul intern din PLDM, în care membrii partidului urmează să aleagă dacă miza în alegerile parlamentare va fi pusă pe Iurie Leancă, actualul prim-ministru, sau pe Vlad Filat, cel demis pentru corupție și compromis în mai multe scandaluri răsunătoare.

Acest lucru va genera noi nemulțumiri în rândurile adepților lui Leancă din interiorul Partidului Liberal Democrat care vor insista ca Vlad Filat să treacă pe planul 2, 3 sau chiar 4 în favoarea unui politician necompromis. Filat însă nu vrea să cedeze și, cel mai probabil nici nu o va face. Acest lucru înseamnă nimic altceva decât scindarea PLDM.

În acest context, amintim că la una dintre conferințele de presă susținută de Renato Usatîi, liderul PaRUs a declarat că unul dintre scopurile sale principale în timpul apropiat este să facă din PLDM 2, dar și mai bine 3 partide.

În același context, surse demne de încredere au declarat pentru Moldova24 că , “dacă Usatîi va lucra bine, la prima ședință a Parlamentului, câțiva deputați din PLDM ar putea putea părăsi fracțiunea

Puse cap la cap, toate acestea ne duc la gândul că planul lui Usatîi de distrugere a PLDM-ului a început să funcționeze, iar ieșirea de astăzi a lui Veaceslav Ioniță nu este decât începutul.

Moldova24

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img