DOVADĂ // Ministerul Justiţiei tărăgănează INTENȚIONAT înregistrarea Partidului lui Renato Usatîi

ministerul justitiei

Reprezentanţii formaţiunii politice solicită insistent Ministerului Justiţiei să nu admită încălcarea Constituţiei şi să emită decizia de înregistrare a Partidului lui Renato Usatîi până la 15 septembrie 2014, data limită de înregistrare a partidelor care pot participa la alegeri.

În pofida faptului că actele pentru înregistrarea partidului „PaRUs” au fost depuse pe data de 25 august, drept urmarea a desfăşurării Congresului de constituire a formaţiunii din 23 august, Ministerul Justiţiei a început examinarea acestuia în urmă cu doar câteva zile.

Astfel, instituţia a ignorat aproape două săptămâni dosarul partidului lui Renato Usatîi şi l-a lăsat să se prăfuiască pe rafturi. Ministerul Justiţiei tărăgănează intenţionat examinarea actelor de înregistrare a formaţiunii cu scopul de a-l împiedica să participe la alegerile parlamentare din această toamnă.

Faptul că partidul lui Renato Usatîi nu este în graţia Ministerului Justiţiei este confirmat şi de perioada foarte scurtă de timp (mai mică de 30 de zile) în care au fost înregistrate alte partide politice. Astfel, în cazul înregistrării Partidului politic „Partidul Popular din Republica Moldova” în doar 3 zile, „Partidului Regiunilor din Moldova” în 20 zile, iar partidului care se află la guvernare Partidul politic „Partidul Liberal Reformator” în 11 zile.

Potrivit art.41 alin.(2) lit.a) din Codul electoral, dacă Ministerul Justiţiei nu va decide înregistrarea pînă la 15 septembrie 2014 a Partidului politic „Partidul lui Renato Usatîi”, atunci partidul, va fi lipsit de posibilitatea de a desemna candidaţii săi pentru participare la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014, fiind admisă încălcarea art.38 din Constituţia Republicii Moldova – Dreptul de a alege şi de a fi ales.

În acest context, reprezentanţii Partidului lui Renato Usatîi au depus astăzi un demers la Ministerul Justiţiei în care solicită emiterea deciziei de înregistrare a Partidului lui Renato Usatîi până la 15 septembrie 2014, data limită de înregistrare a partidelor care pot participa la alegeri.
 

5

3 4 2 1

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By