DECLARAȚIE // Occidentul pregăteşte unele provocări privind Transnistria (VIDEO)

transnistria_wikipedia

În legătură cu faptul că în Moldova au apărut grupuri militare străine, miniștrii structurilor de forţă se întâlnesc în secret, a declarat Renato Usatîi în cadrul unei emisiuni de la Accent TV.

Politicianul mai spune că scopul aflării acestor militari în țară nu este desfăşurarea lucrărilor de reparație în instituțiile de învățământ, cum afirma ministrul Apărării, ci pregătirea unor provocări privind regiunea Transnistreană.
Potrivit lui Usatîi, în acea regiune de-a lungul hotarului cu Ucraina este instalată tehnică militară, iar pe teritoriul Republicii Moldova se construiesc tabere pentru militarii străini. Conform informațiilor pe care le deține, administrația din raionul Glodeni a ordonat plasarea unei tabere în pădure, în raionul Fălești militarii vor fi adăpostiți în taberele pentru copii, iar în satul Butuceni din Orhei au fost observați oameni, care vorbesc în limba engleză sau germană.

„Tăcerea în această privință ridică mai multe întrebări. Astăzi nimeni nu a vorbit despre întâlnirea secretă de pe 26 iulie, la Vinița, a ministrului Apărării Troenco cu omologul său ucrainean. Ținând cont de evenimentele din țara vecină, e clar că s-a discutat despre cooperarea celor două Ministere, altfel întâlnirea ar fi avut loc în mod oficial, urmat de un briefing, dar nu într-un restaurant, unde s-a discutat despre tehnica militară pe care o deține R. Moldova.

Nimeni nu vorbește despre faptul că în iulie, în Slovenia, viceministrul de Externe Iulian Groza, a servit un ceai „în secret” cu adjunctul secretarului de stat al SUA, Victoria Nuland. Să spună deschis despre aflarea fostului angajat CIA, dl Caplan, care a avut întrevederi cu Filat, Leancă și vicedirectorul SIS, Vadim Vrabie, controlat de PLDM”, a menționat Usatîi.

De asemenea, politicianul a subliniat că nimeni din oficialii din Vest nu a vorbit despre faptul că 25 de unități anti-rachetă, create în Polonia, deja au fost aduse în R. Moldova. La fel, susține Usatîi, nimeni nu spune că președintele Timofti a semnat un Acord cu Polonia, potrivit căruia urmează să fie transmise Moldovei tot armamentul de model sovietic. În context, politicianul a specificat că intenționează să lanseze un portal analogic lui „WikiLeaks”, unde va fi publicată toată informația din culisele vieții politice a Republicii Moldova.

sursa: ru1.md

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By