UPDATE // Moldovenii vor călători FĂRĂ VIZE în Israel! Ministerul de Externe ne spune când

ISRAEL

Începând de astăzi, 22 septembrie 2014, cetățenii Republicii Moldova pot călători fără vize în Israel. Decizia a fost luată ieri de către Executivul israelian și a fost anunțată de serviciul de presă al Guvernului de la Chișinău.

Astăzi Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a emis un comunicat prin care informează cetățenii că deocamdată nu se știe data exactă de când moldovenii vor putea merge în Israel fără vize.

”Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene informează că, la data de 21 septembrie 2014, Guvernul Statului Israel a luat decizia unilaterală de abolire a regimului de vize pentru cetăţenii Republicii Moldova.

Potrivit MAE israelian, din data de 22 septembrie curent, instituţiile abilitate din Israel vor pregăti, în termeni restrânși, procedura de intrare în vigoare a deciziei respective.

Data din care cetăţenii Republicii Moldova vor putea călători fără vize în Statul Israel va fi anunţată ulterior.

De menţionat că, spre deosebire de alte ţări care au obținut abolirea regimului de vize pe calea semnării acordurilor bilaterale (Rusia, Ucraina, Georgia), țara noastră va beneficia de regim liberalizat prin decizie unilaterală din partea Isreaelului. În anul 2010, Republica Moldova a abolit regimul de vize pentru cetăţenii Statului Israel”, se spune în comunicatul Ministerului de Externe.

Moldova și Israel au semnat până în prezent 24 de acorduri bilaterale, inclusiv Acordul privind angajarea la muncă a 1000 de moldoveni. În proces de negociere sunt opt acorduri moldo-israeliene.

Ministrul Afacerilor Externe al Statului Israel, Avigdor Liberman, s-a aflat într-o vizită oficială în țara noastră în urmă cu trei ani.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By