De 1 septembrie, Renato Usatîi a ajutat copii din toată țara

image

În locul unor dicursuri pompoase la careul solemn cu ocazia începerii noului an școlar, Renato Usatîi a decis să doneze copiilor ghiozdane și obiecte necesare pentru studii. Liceului „Al. Pușkin” din Fălești, Renato Usatîi suma de 150 de mii de lei pentru formarea clasei a-X-a, profil real.

Circa 150 de copii din familiile social-vulnerabile din diverse sectoare ale mun. Chișinău, dar și din raioanele țării sunt pregătiți pentru noul an școlar. Datorită lui Renato Usatîi, părinții acestor copii pot răsufla ușurați privind sursele financiare din care să le cumpere micuților necesarul pentru noul an școlar. Acum, micuții au nu doar ghiozdane comode, ci şi câte un set întreg de rechizite şcolare – caiete, hârtie colorată, carioci, pixuri și creioane, precum și alte obiecte necesare unui elev. Fiecare deține câte set diferit, în funcție de necesitățile de învățământ.

În fiecare raion, în care au fost organizate asemenea acțiuni de caritate, s-au desfășurat și câte un program distractiv. La Ciocana, evenimentul s-a desfășurat la Centrul pentru copii „Ghiocel”, unde 52 de copii au primit ghiozdane cu toate cele necesare. La Botanica, 14 copii vor putea merge la școală cu noi seturi, ce conțin rechizitele necesare. Un grup de tineri i-au vizitat acasă pe cei care într-adevăr aveau nevoie de ajutor.

La Buiucani, au fost asigurați cu rechizite şcolare pentru noul an de studii 16 copii, toți elevi ai școlii N.5. Activități similare au avut loc și la Stăuceni, precum și în Cimișlia, unde și-au primit ghiozdanele în total aproximativ 50 de copii.

„Îmi place culoarea ghiozdanului și fluturașii de pe el. Cu el e comod să duci toate rechizitele școlare”, a spus bucuroasă Ana Maevskaia, elevă în clasa a-4-a la liceul „Olimp”.

„E o adevărată sărbătoare! Toți primesc cadouri. Ghiozdanul e comod și bretelele pot fi ajustate. Înăuntru am toate lucrurile necesare pentru școală”, a menționat Dima Belîh, și el elev în clasa a-4-a, dar la liceul Vasile Lupu.

„Avem mulți copii din familii vulnerabile, sunt circa 80% din elevi, – relatează șefa de secție a gimnaziului „Steliana Grama”, Oxana Iurcic. – Suntem foarte bucuroși de o asemenea susținere. De 14 ani lucrez aici, dar este prima dată când un reprezentant al vreunui partid a venit să ne ofere ajutor”.

Astfel, liceul rus „L. Tolstoi” din Leova, care-și sărbătorește a 70-a aniversare a primit în dar un notebook și un proiector video. La fel, Liceul „Al. Pușkin” din Fălești, politicianul a acordat 150 de mii de lei, pentru a deschide o clasă cu profil real, asta pentru că Ministerul Educației nu a dorit să acorde bani pentru a crea o clasă cu 10 elevi. În această instituţie de învăţământ a fost formată doar clasa a X-a, profil umanist, din cauza numărului mic de elevi, Ministerul Educaţiei nu a alocat surse financiare şi pentru cea de profil real.

O atenție deosebită, Renato Usatîi o acordă și celor care studiază în instituțiile de învățământ superior. Astfel, pentru 50 de studenți din diferite raioane ale ţării va fi acordat un grant de 50 de mii de dolari.

image

image

image

image

image

You may also like

Comments are closed.

By