Ce le-a făcut un moldovean unor polițiști

mita

Doi ofiţeri superiori de investigaţie ai Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane (CCTP) al MAI sunt acuzaţi de corupere pasivă, cu extorcarea de bunuri sau servicii. Cauza penală a fost expediată în instanța de judecată, iar vinovații își așteaptă verdictul.

Urmărirea penală pe acest caz a fost pornită în urma plîngerii depuse de către o persoană, care reclama că poliţiştii i-ar fi pretins 2500 de euro pentru a nu examina, în conformitate cu legislaţia în vigoare, neregulile depistate în actele depuse la Ambasada Italiei pentru perfectarea vizei. Ambasada a sesizat CCTP cu privire la ilegalităţile constatate, iar ofiţerii de poliţie au decis să extorce bani de la persoanele reclamate în sesizare, pentru a muşamaliza cazul.

Pe acest caz procurorii au declanşat o cauză penală, iar în luna iulie a acestui an, inspectorii au fost reţinuţi de procurorii anticorupţie, în comun cu ofiţerii CNA, imediat după primirea, în cîteva tranşe, a sumei de 2500 de euro.

Pe moment, unul dintre poliţişti se află în arest la domiciliu, iar complicele său are interdicţia de a părăsi ţara. Procuratura Anticorupţie a expediat respectiva cauză penală pentru examinare în Judecătoria sect.Centru, iar dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi, inspectorii riscă pînă la 10 ani de detenţie.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By